Lex Gaarthuis: ‘Is de rek uit Qmusic?’

Lex Gaarthuis, die onlangs overstapte van RadioCorp-zender 100% NL naar Talpa-zender Radio 10, verwacht dat Talpa-zender Radio 538 in november 2017 nog steeds de marktleider onder de radiostations is. Dat zegt hij tegen Radiofreak.nl. Gaarthuis denkt dat de magie van 538 nog lang niet uitgewerkt is. “Zolang maestro Evers op z’n plek blijft, zal dit niet veranderen denk ik. Ik ben erg benieuwd of Q nog verder dichterbij kan komen of dat de rek daaruit is“, geeft hij aan.

Als Qmusic doorgroeit, zit het Radio 538 straks op de hielen. “Ze hebben ook afgelopen jaar weer erg goed weerstand geboden. Ik vind het een mooi merk. Maar ze krijgen natuurlijk allemaal het komende jaar wel nog veel meer ‘last’ van Radio 10…”, zegt Gaarthuis.

Dit jaar ontstond er een groot nieuw radiobedrijf door de overname van de TMG-zenders door Talpa. Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio vormen nu één bedrijf. “Door de overnames en transfers is iedereen weer genoodzaakt scherp naar het doen en laten van zijn of haar station en zichzelf te kijken.

Ik verwacht meer onderscheidende radiostations en -jocks door de nieuwe combinaties die zijn ontstaan. De strijd om de luisteraar zal harder en zwaarder worden, maar dat is alleen maar goed en spannend vind ik“, besluit hij op de site.

Foto: 100% NL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen