Inge Ipenburg: ‘GTST levert meer theaterwerk op’

Inge Ipenburg is overstag gegaan om weer in Goede Tijden Slechte Tijden te spelen, omdat ze heeft begrepen dat een tv-rol meer theaterwerk oplevert. Dat vertelt de actrice vandaag in het AD. Jarenlang riep Ipenburg dat ze meer is dan Martine Hafkamp en nooit meer terug wil in GTST, maar nu is ze toch gedraaid. “Ik ben bij Kemna Casting langsgeweest en zij vertelden dat er in de media- en theaterwereld de afgelopen jaren een flinke verandering heeft plaatsgevonden“, begint ze haar uitleg.

Ze vervolgt: “Het gaat niet meer om wat je kunt, maar om hoe bekend je bent. Ze vertelden mij dat als ik Martine Hafkamp weer ga doen, er veel meer mogelijkheden zijn in het theater.”

Het gerucht over een comeback ging elk jaar wel een keer. “Dit was de eerste keer dat officieel de vraag kwam of ik terug wilde keren als Martine Hafkamp. Ik voelde niet meteen een nee. Met het verhaal van het castingbureau in mijn achterhoofd, dacht ik: waarom niet?

Ik wil gewoon nog een aantal mooie grote en kleine rollen spelen in het theater of op televisie. Waarom zou ik dan mijn neus ophalen voor Martine, als je het over mooie televisierollen hebt.”

Het AD-interview met Inge Ipenburg kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen