Helemaal Het Einde! jaar lang op maandagavond RTL 4

RTL 4 komt met een eigen variant op de NPO 1-hit Ik Vertrek. In het nieuwe realityprogramma Helemaal Het Einde! laten drie Nederlandse gezinnen huis en haard achter om in het Zuid-Amerikaanse Chili te gaan bouwen aan een compleet ander leven. Dat heeft de tv-zender laten weten. Ieder gezin krijgt een stuk grond, een startkapitaal en één jaar de tijd om een heel nieuw bestaan op te bouwen. Vanaf maandag 2 januari is maar liefst 52 weken lang wekelijks te zien hoe het hen daar vergaat.

De drie gezinnen worden in Chili elkaars buren. “Hoe ze de verdere samenwerking regelen, is geheel aan henzelf. Ze mogen hun eigen plan trekken en hun eigen keuzes maken. Maar wát ze ook kiezen, één ding is zeker: het wordt keihard werken.”

Niet alleen de zes volwassenen beginnen aan het avontuur van hun leven. Voor hun kinderen, negen in totaal, is de emigratie natuurlijk ook ingrijpend. “Ze gaan daar straks naar een nieuwe school, moeten nieuwe vriendjes maken en een nieuwe taal leren.”

De grote vraag van de serie is of de gezinnen het volhouden. “Lukt het de gezinnen hun droom te verwezenlijken en te wennen aan hun nieuwe land? Wordt het vertrek een vergissing of wordt het helemaal het einde?

Na een jaar nemen de gezinnen een belangrijke beslissing: is hun droom uitgekomen en blijven ze voorgoed in Chili of was het toch niet waar ze op gehoopt hadden en keren ze terug naar Nederland?

Helemaal Het Einde! is een format van Talpa. De eerste aflevering, op maandag 2 januari om 20.30 uur, is een extra lange uitzending.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen