Eric Corton neemt ontslag bij Met Het Oog Op Morgen

Eric Corton vertrekt als presentator bij NOS Met Het Oog Op Morgen op Radio 1. Hij was bijna twee jaar lang de vaste presentator op dinsdagavond. Zijn laatste uitzending is op 3 januari. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Voor toenmalig 3FM-ster Corton was Met Het Oog Op Morgen zijn eerste presentatieklus op Radio 1. “Op die zender beginnen bij een prachtig programma met zo’n lange geschiedenis als het Oog was heel bijzonder. Ik heb me erin gestort“, zegt hij.

Toch maakt Corton er nu een einde aan. “Ik ben de afgelopen tijd tot de conclusie gekomen dat mijn ambities ergens anders liggen. Om dan aan te blijven doet geen recht aan de bijzondere radioplek die het Oog biedt en dus maak ik plaats.”

Daarnaast is een aantal bijzondere projecten op mijn pad gekomen die mijn dinsdagavonden in beslag zullen nemen. Projecten waar ik naar uitkijk en waarmee ik mijn toekomst wil vullen”, besluit hij.

Redactiechef Marion van de Wouw begrijpt zijn beweegredenen, maar vindt het heel jammer dat Corton vertrekt: “Hij is een radioman met een prachtige stem, uit een heel andere hoek, die een uitzending kan dragen en een eigen kleur kan geven.”

Totdat er een opvolger is gevonden om in zijn voetsporen te treden, wordt de presentatiestoel op de dinsdagavond gevuld door een van de vaste invallers (Coen Verbraak, Sheila Sitalsing, Cees Grimbergen of Joost Vullings).

Vanaf maart is de dinsdagavond voor Wilfried de Jong, die nu nog elke vrijdag de dag afsluit op NPO Radio 1.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen