Johan Derksen bevestigt salaris van 500.000 euro

Johan Derksen krijgt voor twee keer per week optreden in het RTL 7-programma Voetbal Inside een salaris van een half miljoen euro per jaar. Dat vertelde de voetbalanalist donderdagavond in 5 Jaar Later. Het geld is de reden dat Derksen nog altijd op televisie is. “Een paar jaar geleden toen mijn contract afliep, had mijn vrouw liever gezien dat ik gestopt was. Ze zei: ‘Het is toch mooi geweest? We hebben drie huizen, twee auto’s en een spaarrekening. Moeten we nog meer hebben?’

Toch tekende Derksen bij. “Eigenlijk was de reden om het toch te doen hebzucht. Bij de commerciëlen willen ze nog wel eens door de gang roepen: ‘Fuck de Balkenendenorm!’ Ik kan het nu rustig zeggen, want Van der Gijp heeft het al in zijn boek gezet: als je voor twee avondjes lol en ongein verkopen vijf ton per jaar krijgt…”

Zo’n tv-salaris is wel lekker na jaren voor een blad te hebben gewerkt, zegt Derksen. “Ik heb altijd als journalist voor een keurig salaris in de journalisten-CAO moeten werken. Dit pik ik gewoon even mee. Je moet wel je best doen. Je moet er zitten en een prestatie leveren, maar als ze willen dat ik het voor een heel ander bedrag ga doen, dan zou ik zeggen: ‘Zet er maar een ander neer, dan ga ik in Grolloo zitten.’”

Over anderhalf jaar zegt Derksen te stoppen. Al denkt Jeroen Pauw dat hij wel doorgaat als RTL er nog een ton bovenop legt. “Dan valt er met mij te praten, Jeroen.”

Foto: NTR

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen