Anna Nooshin herkent zich niet in kritiek Volkskrant

Anna Nooshin herkent zich niet in de kritiek die de Volkskrant heeft geuit op haar en een aantal andere vrouwelijke vloggers. Dat zei de RTL Boulevard-bekendheid dinsdagavond in de showrubriek. Nooshin vlogt over hoe ze haar nagels lakt en haar haar kamt. Het is een gemiste kans dat ze zo’n traditioneel vrouwbeeld neerzet, vindt de krant. Maar daar verzet ze zich tegen: “Het voelt voor mij niet alsof ik helemaal geen politieke of diepgaande issues in mijn vlogs naar voren breng.

Volgens Nooshin doet ze soms ook wel intellectuele dingen. “Als je kijkt naar mijn vlogs, dan zie je dat ik ook met SOS Kinderdorpen naar Oeganda ben geweest.

De berichtgeving is erg eenzijdig, aldus Nooshin. “Ik heb het niet aan de stok met de Volkskrant. Ik vind het heel leuk om hier discussie over te voeren. Het is wel een beetje jammer dat als je zo’n stuk schrijft, dat je het als journalist achterwege laat om mij een berichtje te sturen of mij een vraag stelt. Ik ben heel makkelijk bereikbaar. Dat had best wel gekund.”

Ze vindt het wel leuk ‘om die discussie eens te voeren met z’n allen’. “Ik ben het alleen niet eens met wat zij zeggen. Ze zeggen: ‘Die vrouwen willen influencers genoemd worden, maar zeggen vervolgens dat ze geen voorbeelden zijn.’ Ik heb echter nooit gezegd dat ik influencer wil worden. Ik mis een klein beetje nuance.

Bovendien is er niks mis met oppervlakkig, besluit ze. “Mensen kijken er zo graag naar omdat mensen willen weten hoe het leven van iemand is. Het is in mijn leven niet zo dat ik elke dag bezig ben met feminisme en seksisme.”

Volkskrant-mediajournalist Haro Kraak vindt de reactie uit het Boulevard-kamp typerend. “RTL Boulevard vond de kritiek van Volkskrant op oppervlakkigheid van vloggers maar onzin. Daarna ging het zeven minuten over de bodybuildfilm van Jim Bakkum“, twittert hij.

Lees ook: Volkskrant haalt uit naar RTL-ster Anna Nooshin (maandag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen