Wendy houdt niet van toetje, Erland wil wel toetje

Foto: RTLTelevisiester Wendy van Dijk houdt niet zo van toetjes. Haar echtgenoot en baas Erland Galjaard schuift zo nu en dan wél graag een Mona-puddinkje naar binnen. Dat legt de presentatrice uit in Avrobode. Chocolade en koekjes zijn niet zo aan Van Dijk besteed. “Nee, ik ben geen snoeper. Ik eet ook zelden toetjes. Mijn man Erland wel, die moet een toetje na het eten. Ik vind dat zonde van mijn smaak“, aldus de RTL 4-ster, die juist weer dol is op hartig eten met een lekkere bite.

Daarentegen eet ik wel veel en de hele dag door“, vervolgt ze. “Als je ’s avonds onze gevulde borden naast elkaar zet, denk je dat mijn bord voor Erland is bestemd. Hij noemt me ook regelmatig een bouwvakker, haha.”

Van Dijk vindt vooral groente heel erg lekker. “Nu ben ik, afgezien van sperziebonen, dol op elke groente. Ik kan niet meer zonder courgette, bloemkool, broccoli en noem het maar op. Het liefst gewokt met een pittig sausje en niet, zoals vroeger, doorgekookt.

Het is niet zo dat ze nooit ongezond eet. “Dat is zonder twijfel patat, mét een dikke klodder mayonaise. Ik eet zeker vier keer per week patat, maar daar beschouw ik ook gebakken aardappeltjes en friet uit de oven onder. Ik ben sowieso dol op zout en pittig eten: zoute popcorn, zoute cashewnoten, veel zout op een ei, sambal door het eten.”

Waarschijnlijk eet ik te veel zout. Aan de andere kant: ik heb een lage bloeddruk, dus dan kan ik het mij iets meer permitteren. Blijkbaar neem ik het niet voor niets; mijn lichaam heeft het gewoon nodig.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen