Albert wil niet weten hoe lang RTL Live de tijd krijgt

Albert Verlinde wil niet weten hoe lang RTL Live precies de tijd krijgt om zich te bewijzen. Dat vertelt hij in de Weekend. RTL Live, dat zo’n 280.000 kijkers en 11 procent marktaandeel scoort, veroorzaakt een dip in de programmering van RTL 4. Zowel Dr. Phil ervoor als het RTL Nieuws erna scoren namelijk hogere marktaandelen. Over de kijkcijfers maakt Verlinde zich echter niet druk. “Ik wil ook eigenlijk niet weten hoe lang wij de tijd krijgen van RTL om te groeien. We zien het wel.

Verlinde mist RTL Boulevard, dat zo’n 900.000 kijkers trekt, niet. “Ik heb de deur achter me dichtgetrokken en er niet eens meer aan teruggedacht. Achteraf gezien denk ik dat ik Boulevard misschien wel een jaar te lang heb gedaan.

RTL Boulevard maken was erg zwaar, legt Verlinde uit. “Het was toch topsport. Je moest iedere dag het entertainmentnieuws brengen, grappig en snedig zijn en af en toe vileine opmerkingen maken. Dat hoorde bij het programma, maar niet meer bij mij.

Nog altijd wil Verlinde niet zeggen wat hij vindt van het nieuwe RTL Boulevard. “Ik wil geen Hans Wiegel zijn. Dat je achteraf gaat roepen wat je ervan vindt, wat er zou moeten gebeuren en wat ze wel of niet goed doen. Dat is niet leuk.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen