Tijs heeft vrede met einde Knevel & Van den Brink

Tijs van den Brink heeft er vrede mee dat zijn dagelijkse late night-talkshow Knevel & Van den Brink in 2014 van de buis werd gehaald. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Knevel & Van den Brink werd van de buis gehaald door NPO-televisiedirecteur Frans Klein, die zich er een paar jaar eerder als VARA-directeur nog zo aan ergerde dat Knevel & Van den Brink zo veel leek op VARA’s Pauw & Witteman. “Ik heb er vrede mee. We hebben allebei genoeg te doen“, aldus Van den Brink.

Een late night-show wordt door veel presentatoren gezien als het hoogst haalbare, maar Van den Brink weet ook hoe hard werken het is. “Ik vond het soms ook best zwaar er iedere avond fris te zitten, dus vond ik het fijn om het destijds met z’n tweeën te doen.

De duopresentatie was juist een punt van kritiek van Jeroen Pauw. Hij vond dat de ‘losse’ Van den Brink hem probeerde na te doen, en Andries Knevel net een soort Paul Witteman was.

Van den Brink in de krant (via Blendle): “Eerst waren er talkshow-duo’s: Barend en Van Dorp, Pauw en Witteman, en wij. Nu doen Jeroen, Humberto en Eva Jinek het in hun eentje, het is een trend.

Vanavond begint op NPO 2 een nieuw seizoen van Van den Brinks talkshow De Tafel Van Tijs. Het programma duurt vijf minuten langer dan vorig seizoen, tot grote blijdschap van Van den Brink.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen