Thrillerschrijven met de sterren is kijkcijferdrama

Het NPO 2-programma De Pennen Zijn Geslepen, een soort thrillerschrijven met de sterren, scoort verschrikkelijk slecht. De derde aflevering trok donderdagavond slechts 98.000 kijkers, goed voor 1,4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Pennen Zijn Geslepen trapte twee weken geleden af met een magere 165.000 kijkers, vorige week keken er maar net iets meer dan 100.000 mensen en nu is het programma dus onder die kijkcijfergrens gezakt.

Alle andere toptienzenders wisten tijdens De Pennen Zijn Geslepen meer kijkers te boeien, dus ook met herhalingen van Amerikaanse speelfilms. Zelfs TLC zet NPO 2 op de hielen tijdens de uitzending. Daarmee is De Pennen Zijn Geslepen een enorme flop.

De kijkcijfers van De Pennen Zijn Geslepen doen denken aan die van de dure dramaserie Icarus, die NPO 2 vorige maand van prime time af haalde omdat er nog geen 100.000 mensen keken.

In De Pennen Zijn Geslepen strijden zeven bekende Nederlanders met schrijversambitie tegen elkaar. Zij gaan op zoek naar hun duistere kant om tot een spannende thriller te komen.

De deelnemers zijn Monic HendrickxGerda HavertongArnold Karskens, modeontwerper Hans Ubbink, tv-psycholoog Steven Pont, kunstenares Tinkebell en bioloog Kees Moeliker.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen