Humberto: ‘Ik dans alleen op tv als het functioneel is’

Humberto Tan danst alleen op televisie als het functioneel is. Dat heeft de RTL Late Night-presentator gezegd in RTL Live. Critici als Johan Derksen vinden dat Tan echt élke mogelijkheid aangrijpt om te laten zien hoe hij danst. Zelf ziet de presentator het anders. Hij wijst erop dat hij nooit danste in het NOS Journaal, toen hij dat nog presenteerde. “Daar deed ik het ook hoor, maar dan buiten de uitzending. Of je nou het Journaal, Studio Sport of Eredivisie Live hebt: daar is het niet functioneel.

Het is een beetje raar als Annechien Steenhuizen dansend het Achtuurjournaal opent, meent Tan. “Het slaat nergens op als je het daar zou doen.”

In zijn talkshow is dat anders, aldus Tan. “Binnen RTL Late Night is er heel veel muziek. Soms zeggen de artiesten zelf: ‘Kom hier, je moet dansen!’ Dan is het functioneel. Ik heb het altijd leuk gevonden, maar op beeld heb ik het alleen maar gedaan als het functioneel was.”

Tan heeft geen favoriete dansmove. “Het is afhankelijk van de muziek. De muziek bepaalt de beweging en niet omgekeerd.”

Waar zijn liefhebberij voor dansen is ontstaan? “Ik heb het altijd gehad. Altijd als ik muziek hoorde, moest ik bewegen. Dat gaat vanzelf.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen