RTL-Peter: ‘Ik snap wel waarom Jensen Trump-fan is’

Peter van der Vorst vindt het niet verwonderlijk dat Robert Jensen de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump wel ziet zitten. Dat heeft de RTL 4-presentator gezegd in RTL Boulevard. Jensen sprak al enige tijd de verwachting uit dat Jensen de president van de Verenigde Staten wordt. Dat hij het nu is geworden, vindt hij prima. En dat verbaast Van der Vorst niets: “Ik snap wel dat Jensen fan is van Trump, want in zijn hoogtijdagen was Jensen net zo’n pestkop als Trump was.

Dat Trump het zo ver heeft geschopt, wekt bij Jensen bewondering op. Jensen: “Hij is helemaal zwart gemaakt en neergezet als een racist en een verkrachter. Het is een enorme prestatie van Donald Trump dat hij overeind is gebleven.”

De helft van de Amerikanen koos voor Trump. “Het waren niet de mensen in de grote stad, maar de mensen tussen L.A. en New York. De mensen waar je normaal met een vliegtuig overheen vliegt.”

De bangmakerij voor de media is volgens Jensen nergens voor nodig. “Er is natuurlijk heel veel angst dat het een bruut zal zal zijn en een monster. Ik denk dat je al snel een heel andere kant gaat zien van Trump. Hij is nu politicus geworden en zal zich meer zo gaan gedragen.”

Van der Vorst vreest echter het ergste. Hij zegt: “Ik hoop net als Jensen dat hij zich meer als een echte politicus gaat gedragen. Maar Trump heeft tot nu toe nooit bewezen dat hij zich in gaat zetten voor de arme bevolking.

Tot nu toe heeft hij arme mensen uit hun huizen gejaagd om daar grote gebouwen neer te kunnen zetten. Hij roept veel, maar ik geloof het niet.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen