Van Deelen: ‘3FM-show stopt door omroepgezever’

Barend van Deelen vindt het erg jammer dat er vanavond na zeven jaar een einde komt aan het programma Barend en Wijnand, dat hij samen met Wijnand Speelman maakt op de vrijdagavond van 3FM. Dat laat hij weten op Instagram. Het is puur omroeppolitiek, aldus Van Deelen. Hij doet nu een boekje open. “Hoe het met mij gaat? Niet best. Ga ik niet over liegen. Ik weet dat het voor de lieve vrede beter is om genuanceerd te blijven, maar slap gelul is er al genoeg“, begint de radiomaker.

Van Deelen ergert zich kapot. “Je bent nooit groter dan je station of stationsbelang en van zurigheid worden over het algemeen alleen augurken beter maar ik vind het INSANE dat we om reden van omroepgezever vanavond onze laatste show maken.”

Barend en Wijnand was een programma van KRO-NCRV, tot Van Deelen vorig jaar overstapte naar AvroTros. Sindsdien is het programma een samenwerking tussen AvroTros en KRO-NCRV. Kennelijk is er ‘omroepgezever’ tussen deze omroepen.

Het programma had perfect gepast bij het nieuwe 3FM, meent hij. “Alles waar zeker het nieuwe 3FM voor moet gaan staan is wat we iedere vrijdag weer laten horen. Jong, lachen gieren brullen, maatschappelijk betrokken, muzikaal spannend en relevant plus de plek voor jong talentvol Nederland om zijn of haar verhaal te doen.”

Het duo is vanavond tussen 21 en 24 uur voor het laatst te horen. “Pijnlijke dag maar met een trotse rand.”

Vanaf volgende week is Joram Kaat te horen op hetzelfde tijdstip. “Absoluut toptalent wat ongetwijfeld iets vets van je vrijdagavond gaat maken!

Maandag start het nieuwe 3FM. Van Deelen maakt dan elke dinsdag tot en met vrijdag radio tussen 0.00 en 2.00 uur. Speelman zal elke werkdag te horen zijn van 14.00 tot 16.00 uur.

Foto: AvroTros/Hans-Peter van Velthoven

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen