PVV en VVD vinden VARA-stempel op NPO 1 te groot

De PVV en regeringspartij VVD vinden het onwenselijk dat allebei de dagelijkse talkshows van NPO 1 worden verzorgd door de VARA. Dat hebben mediawoordvoerders Martin Bosma van PVV en Ton Elias van VVD vandaag gezegd tijdens een mediadebat. NPO 1 schotelt in de vooravond VARA’s De Wereld Draait Door voor en op de late avond VARA’s Pauw. Bosma vindt het ongelooflijk dat NPO 1 is ‘weggegeven’ aan de VARA. Hij vindt dat er een veel te links geluid klinkt.

Elias is dezelfde mening toegedaan. “De Publieke Omroep moet de opvattingen van alle Nederlanders vertolken en dat is nu zeker niet het geval“, aldus het VVD-Kamerlid.

Dit komt ook door de constructiefout om de twee beeldbepalende dagelijkse talkshows, De Wereld Draait Door en Pauw, door een en dezelfde omroep te laten maken. Hier ligt de komende jaren een grote uitdaging. De mogelijkheden voor een meer pluriforme invulling liggen er.”

NPO-baas Shula Rijxman heeft enkele weken geleden aangegeven dat het roer om moet bij de NPO en dat ze wil dat álle Nederlanders zich gehoord voelen door de NPO.

Bosma gelooft er niet in en pleit voor Rijxmans ontslag. Elias is milder: “Ik ben helemaal niet zo negatief over die discussie die NPO-voorzitter mevrouw Rijxman  gestart is, al komt ie rijkelijk laat en lijkt het een rappe beweging om kritiek van anderen voor te zijn.”

Maar, zo zegt Elias: “Beter laat dan nooit.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen