Metro scheert Ali B en tuigvlogger Ismail over één kam

The Voice of Holland-ster Ali B zal niet blij zijn als hij vandaag de Metro openslaat. Hij wordt in de krant over één kam geschoren met treitervlogger Ismail Ilgun en topcrimineel Willem Holleeder. Dat is te lezen op het station. ‘BN’er worden? Vreet gewoon iets uit!’, kopt de krant vandaag. “Kostbare sieraden jatten, in coke dealen, zelfs moord. En wat is je straf? Je krijgt een eigen realitysoap en wordt uitgenodigd voor allerlei tv-programma’s“, vervolgt Metro in de openingsalinea.

Dan noemt Metro een aantal voorbeelden. “Zoon van en dj Dave Roelvink, muzikanten Ali B., Mr. Probz, Kempi, Brace, treitervlogger Ismail Ilgun en beroepscrimineel Willem Holleeder.

‘Bekende knuffelcriminelen’ krijgen uitnodigingen voor praatprogramma’s, worden baantjes aangeboden, mogen columns schrijven en worden uitgenodigd om mee te doen aan populaire tv-programma’s.

Slecht gedrag wordt beloond, zo lijkt het. Is het niet aan programmamakers om de juiste afweging te maken?“, vraagt de krant zich af.

Metro trok voor een antwoord op die vraag aan de bel bij mediakenner Marianne Zwagerman, maar zij vindt het een ‘wel hele moralistische stelling’.

Zwagerman vindt Roelvink van een heel andere orde dan Holleeder, geeft ze aan. Ze heeft geen moeite met zijn tv-optredens. “Daarbij komt dat Dave extreem lekker is om naar te kijken.”

De reacties onder het Metro-artikel zijn niet mild. Zo noemt Jacqueline de journalist die het artikel heeft geschreven ‘een zot’.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen