Catherine Keyl: ‘Pechtold in Pauw tenenkrommend’

Catherine Keyl vond de uitzending van Pauw van afgelopen vrijdag, waarin Alexander Pechtold in gesprek ging met teleurgestelde burgers, tenenkrommend. Dat heeft de tv-diva gezegd in het Radio 1 Mediaforum. Keyl zag Pechtold en de burgers niet nader tot elkaar komen. “Ik vond het onderwerp bij Pauw tenenkrommend, omdat D66-politicus Alexander Pechtold verschrikkelijk zijn best deed, maar die mensen gewoon niet bereikte. Dat komt alleen al door de manier waarop hij praat.

Pechtold stoot mensen af met zijn bekakte stem, vindt Keyl. “Hij heeft het accent van een hoogopgeleide. Dat stoot gewone mensen al af. De manier van dingen poneren op een bepaalde abstractie, dat werkt niet met mensen die daar niet in getraind zijn. Ik vond het verschrikkelijk, echt waar.”

Politici, maar ook journalisten, moeten gewoon even normaal doen, vindt Keyl. “Je moet gewoon luisteren en een normale taal spreken. Je moet je als journalist niet op een enorme hoogte stellen of je ik weet niet wat bent, want dat ben je niet!

WNL-baas Bert Huisjes merkt op dat gewone mensen aan het woord laten soms wél goed uitpakt. “Ik vond het wel aardig dat Catherine Keyl in haar dagelijkse hoogtijdagen behoorlijk de verbinding zocht met gewone mensen.”

Over gewone en politieke issues liet ze heel gewone mensen aan het woord. Het veranderde de teneur in ons land, omdat je dan wist: hé, zo kijkt mijn buurvrouw er ook tegenaan.”

Overigens is Keyl niet de enige die kritiek uitte op de Pauw-uitzending. Zo uitte ook actrice Carine Crutzen, bekend van onder meer Vuurzee, zich op Twitter kritisch over de uitzending.

Pater Pechtold praat, het morrende volk moet luisteren. Precies het probleem waar die mensen mee zitten, ze worden niet gehoord“, zei de actrice.

Ze vervolgde: “Nodig die mensen een heel programma uit en luister naar ze, zonder verdedigende politicus. Vraag door. Ze worden nu overruled door handige praters.

De NPO zegt sinds de overwinning van Donald Trump een nieuwe koers te varen. Ze wil beter het geluid van de teleurgestelde burgers laten horen.

Foto: WNL

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen