NPO 1 haalt Sophie Hilbrand nog niet van de buis

NPO 1 haalt Sophie Hilbrand vooralsnog niet van de buis. Haar verbijsterend slecht bekeken programma’s Het Instituut (21.30 uur) en Buitenspel (22.20 uur) mogen doormodderen op de donderdagavond van de zender. Dat heeft een zegsman van de tv-zender laten weten. NPO 1 verrast door La Famiglia (20.30 uur) wél van de donderdag af te halen – de serie verhuist per direct naar de late zondagavond – maar de slechter bekeken programma’s van Hilbrand gewoon te laten staan.

La Famiglia scoorde gisteren 477.000 kijkers (7,0 procent), Het Instituut had er 444.000 (6,8 procent) en Buitenspel 208.000 (3,7 procent). Vooral de kijkcijfers van Buitenspel zijn historisch laag voor NPO 1.

Volgende week wordt La Famiglia vervangen door Ik Vertrek. NPO 1 hoopt daarmee aanzienlijk meer kijkers te boeien, zodat ook Het Instituut en Buitenspel in de lift omhoog gaan, al lijken die programma’s niet meer te redden.

Hoewel Buitenspel sowieso nog maar één aflevering te gaan heeft – op 17 november wordt het programma opgevolgd door Onzichtbaar Nederland – staat Het Instituut nog wel een tijd in het uitzendschema. Pas op 15 december begint opvolger Het Boerenleven.

Mogelijk wordt Het Instituut na volgende week alsnog van de buis gehaald. “We houden de opbouw van de donderdagavond continu in de gaten“, aldus de NPO-woordvoerder.

Lees ook: Sophie Hilbrand bezorgt NPO 1 kijkcijferhorror (vandaag)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen