Nieuw decorstuk helpt RTL Live er niet bovenop

De aanpassing aan het decor helpt RTL Live er vooralsnog niet bovenop. De kijkcijfers van het programma van Albert Verlinde en Angela Groothuizen blijven zeer teleurstellen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. In een poging om het tij van dalende kijkcijfers te keren, zette RTL 4 de stijve presentatiedesk van RTL Live afgelopen maandag bij het grofvuil. Er is een lage tafel voor in de plaats gekomen, die het programma een warmere sfeer moet geven. De kijker laat het echter alsnog afweten.

Verlinde hoopte met RTL Live zo’n 300.000 à 400.000 kijkers te scoren, maar dat lukt hem vooralsnog niet. Vorige week keken er gemiddeld 247.000 kijkers, goed voor 10,7 procent marktaandeel.

De kijkcijfers van RTL Live dalen verder, ondanks het ingaan van de wintertijd. Zo zaten er woensdag 233.000 kijkers (9,2 procent) klaar voor het programma. Concurrent Tijd voor MAX trok bijna twee keer zo veel kijkers op NPO 1, namelijk 448.000 kijkers (18,1 procent).

Maar ook SBS 6 scoort al twee dagen op rij meer kijkers dan RTL 4 tussen vijf en zes. De Huizenjacht-herhaling was gisteren bijvoorbeeld goed voor 262.000 kijkers (10,3 procent).

Met dit soort cijfers is het nog maar de vraag of RTL Live de kerst haalt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen