Sylvana Simons kon Johan Derksen niet negeren

Sylvana Simons vindt het helemaal niet overdreven dat ze met een lange brief heeft gereageerd op de apenopmerking die Johan Derksen heeft gemaakt in Voetbal Inside. Dat heeft de DENK-diva gezegd op Radio 1. Derksen vergiste zich met gezegdes en zei per abuis dat Simons vast ‘zo trots als een aapje’ door het land loopt nu Zwarte Piet is afgeschaft door RTL. Het leverde hem een boze brief op van haar. “We zijn in Nederland veel te veel gewend geraakt aan ‘ach, laat maar gaan’“, reageert Simons.

Haar lange brief is dan ook meer dan terecht, aldus Simons. “Ik schrijf één A4’tje aan Johan Derksen, omdat ik oprecht denk dat Johan Derksen gebaat zou zijn bij een beetje nuance en een beetje inzicht.

Veel mensen vinden dat Simons zich niet zo aan moet stellen, maar zelf ziet ze dat niet zo. “Als we racisme, seksisme en discriminatie elke keer weglachen, tumoren in onze maatschappij, worden de grenzen steeds meer verlegd.”

Als je geen geen grenzen aangeeft en mensen te pas en te onpas grenzeloos en zonder te denken aan de gevolgen zijn gang gaat, dan spreek ik over een glijdende schaal.”

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen