NTR wil niet reageren op ingestort Sinterklaasjournaal

Omroep NTR wil niet reageren op de ingestorte kijkcijfers van het Sinterklaasjournaal. Dat laat de publieke omroep desgevraagd weten. Het Sinterklaasjournaal begon op 9 november met bijna 1,1 miljoen kijkers op NPO 3, maar zondag zaten er nog maar 498.000 kijkers voor de buis. Op internet, waaronder op GeenStijl en Twitter, klinkt nu het geluid dat de kijkers mogelijk afhaken vanwege het pietenbeleid van de NTR. Er duiken allemaal gekleurde pieten op in de kinderserie.

Volgens GeenStijl is het evident. Het weblog toont de reactie van PVV-Kamerlid Martin Bosma bij een gekleurde-pietenfoto van het Sinterklaasjournaal (“Zo takelt de NPO onze Zwarte Piet toe“) en toont daaronder een overzicht van de dalende kijkcijfers.

Bosma heeft ook al gereageerd op de kijkcijfers van gisteren. “Breaking. Sinterklaasjournaal met Sylvana-bestendige NEP-pieten duikt onder half miljoen kijkers!

Enkele van zijn volgers geven aan het Sinterklaasjournaal nu te mijden, omdat ze hun kinderen gewoon Zwarte Pieten willen laten zien. “Logisch. Hier thuis komt het er ook niet meer op..“, zegt iemand.

De NTR wil niet reageren op de dalende kijkcijfers en of de omroep denkt dat dit mogelijk veroorzaakt wordt door het pietenbeleid. “De NTR zal niet reageren op dit soort berichten.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen