Kim-Lian van der Meij verwacht druk te blijven bij SBS 6

Kim-Lian van der Meij verwacht gewoon druk te blijven bij SBS 6, waar ze nog ruim twee jaar onder contract staat. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Story. Van der Meij is sinds 1 januari 2014 werkzaam voor SBS 6, maar weet maar niet te scoren. Toch verwacht ze druk te blijven op tv en zet ze er haar musicalcarrière voor on hold. “Albert Verlinde en ik hebben er geregeld gesprekken over. We hebben beiden de wens om weer te gaan samenwerken, maar wanneer?

Haar agenda laat een musical voorlopig niet toe, aldus Van der Meij. “SBS 6 zal mij zeker aan het werk houden en dat wíl ik ook graag. Dit seizoen staat er naast Zullen We Een Spelletje Doen? ook een ander amusementsprogramma op stapel.

Vanaf het moment dat Van der Meij het SBS-pand betrad ging het bergafwaarts met haar carrière. Haar eerste programma Show Vandaag, een half-zesshow, was een enorme flop. En dat terwijl ze aan een miljoen kijkers dacht. “Het is natuurlijk wel onze ambitie om evenveel kijkers als Boulevard te krijgen“, zei ze namelijk bij de start.

Maar dat is haar niet gelukt. Er keken nog geen 150.000 mensen. Met Sterren Springen scoorde ze vervolgens redelijk, maar de grote weekendshow Beat It scoorde ver beneden de verwachting van John de Mol.

Daarna brak de hel pas echt los voor Van der Meij. Haar Net5-show Het Geheim Van Een Goed Huwelijk werd vanwege lage kijkcijfers vroegtijdig gestaakt, Popster werd gelanceerd als hét prestigeproject van John de Mol maar scoorde nauwelijks en De Nationale Tweelingtest werd vanwege lage kijkcijfers met één aflevering ingekort.

De Grote Herkansing, de woensdagavondshow met Van der Meij die in oktober vorig jaar begon, werd na één aflevering ingekort van anderhalf naar één uur toen alsnog slecht bekeken. Tegenwoordig staat deze programmanaam bovenaan de cv van Van der Meij.

De vrijdagshow Mindmasters Live sloeg eind vorig jaar alles. Niet alleen de kijkcijfers waren bedroevend, maar ook de kwaliteit van de show was ontzettend laag. SBS 6 stopte er na twee afleveringen mee.

Thuis Op Zondag was net als MindMasters Live een draak van een programma en ook Zullen We Een Spelletje Doen krijgt weinig applaus.

Het is niet duidelijk waarom Van der Meij zo veel vertrouwen krijgt van SBS 6. Volgens René van der Gijp lag Van der Meij erg goed bij voormalig SBS 6-baas Peter Lubbers.

Overigens vertelt Van der Meij in Story dat ze niet afhankelijk is van tv. “Er komt een nieuw boek van Dierendorpje aan, ik heb een Sinterklaasboek met bijbehorende liedjes geschreven en ik schrijf een column in Flair.

Foto: SBS/Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen