Daphne Bunskoek stelt gerust: ‘Ik zat niet in zwart gat’

Daphne Bunskoek ziet haar huidige tv-programma House Rules: Stellen Verbouwen Ons Huis, dat vanavond te zien is op Net5, niet als haar grote tv-comeback. Dat zegt de presentatrice in Veronica Magazine. Bunskoek is na RTL Boulevard nooit van de tv verdwenen, benadrukt ze. “Ik snap het beeld wel, maar zelf voel ik dat helemaal niet zo. Als freelance tv-maker en presentator ben ik nooit weggeweest. Ik heb net het Holland Festival voor de VPRO afgerond en ook de serie De Fractie.

Die programma’s werden marginaal bekeken. “De dingen die ik heb gedaan, waren niet allemaal even groot. Als je heel even niet op tv bent of kleinere programma’s doet zoals in mijn geval, denken mensen dat je in een zwart gat bent gevallen. Dat het leven dan ineens voorbij is. Maar ik doe allemaal leuke dingen én ik was dus ook gewoon op tv.

Het was volgens Bunskoek geen bewuste keuze om nu weer een groter programma te doen. “Ik maak mijn keuzes op basis van: heb ik hier nu zin in, wil ik me hier helemaal op storten? Ik had nog een vrij lege zomer.

Bunskoek heeft de spotlights niet nodig. “Het zit niet in me om een heilig vuur te hebben voor één ding. Het kan zijn dat je iets wilt doen wat echt op tv moet. Zoals bij Eva Jinek, die een talkshow wilde.

De dingen die ik leuk vind, reizen en interieur bijvoorbeeld, daar kan ik ook voor een ander medium iets mee. Dat ik daardoor minder in de spotlights sta, vind ik heel relaxed.

House Rules is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen