Jörgen Raymann zegt niets meer over Zwarte Piet

Geplaatst op vr 04 nov 2016 om 12:36

Jörgen Raymann heeft besloten om zich niet meer te mengen in de discussie over Zwarte Piet. Dat zegt hij vandaag in het AD. Raymann doet dat om dezelfde reden als Daphne Deckers: hij heeft geen zin in de ongenuanceerde reacties die dat oproept. “Ik mengde me ook in de discussie over Zwarte Piet, maar nu praat ik niet meer mee vanwege de verharding. Op Twitter krijg ik ook mijn portie racisme“, aldus de presentator van BNR. “Nederland is in een paar jaar tijd enorm veranderd.”

Het klimaat is verhard, aldus Raymann. “We discussiëren niet meer, luisteren niet, laten elkaar niet uitpraten. Schelden is de norm. Het is letterlijk opgefokt zwart-wit geworden.

Ook Raymann werd aangevallen door dit soort ongenuanceerde mensen. Ze zijn volgens hem niet voor rede vatbaar. “Ik dacht: weet je wat, ik nodig een paar van die mensen uit voor een biertje. Kom langs, dan gaan we het gesprek aan.”

Maar als je vijf keer mensen uitnodigt voor een gesprek en je krijgt steeds nul op het rekest, houdt het op“, besluit hij in de krant, via Blendle.

Foto: BNR
30 Reacties op “Jörgen Raymann zegt niets meer over Zwarte Piet”


 1. Denny

  Nederland is in een paar jaar tijd enorm veranderd? Goh, de Zwarte Pieten-discussie werd een paar jaar geleden aangezwangeld. Ik zoek een causaal verband. Hmm…

 2. ano@niem.nl

  Volgens mij is het de kleine minderheid die deze discussie aanzwengeld om vervolgens over “racisme” te gaan praten. Het onderwerp is gewoon misbruikt voor een heel ander doel. Vervolgens krijgt die kleine groep 75% van de Nederlanders op hun nek en wordt het inderdaad vervelend.

  Wie was er ook weer begonnen???

 3. Barry

  @ano@niem.nl

  Niet Raymann in elk geval.

 4. Roger

  De discussie is nu toch ook al afgelopen?

 5. ano@niem.nl

  Oh Ja? Die begint pas. Roetveegpieten? Je denkt toch niet serieus dat het land dit pikt?

 6. Roger

  Sorry, ik bedoelde in Amsterdam, maar denk dat vele andere steden wel volgen. Zal nu geen jaren meer duren.

 7. watiserdan

  NL in paarjaar tijd veranderd, dankje wel donkere mensen voor het verneuken van ons land.

 8. samsam

  Je hebt zelf lekker bijgedragen aan dat verharde klimaat met je ongenuanceerde mening, Raymann.

 9. Roger

  Ik zie, anticiperend op wat komen gaat, dat enige troost wel op zijn plaats is. Vanuit de zwarte gemeenschap zou het een mooi gebaar zijn, als sportieve winnaars van de strijd, dat zij enige nazorg verleent aan de witte medemens, die immers ook in dit land woont. De zwarte negerpiet was niet alleen volledig geintegreerd en geaccepteerd, maar speelde ook een belangrijke rol, voor witte en zwarte kindjes. Afscheid nemen van zoiets valt natuurlijk moeilijk. Maar is het niet winst dat er in plaats van de negerpiet een volwaardige echte persoon is en die is er al lange tijd en woont gewoon naast je. Als sportieve verliezers zou het aan de andere kant niet misstaan om die troost in ontvangst te nemen. (sarcasme modus aan) Ik zie mooie verbroedering in het vooruitschiet. (sarcasme modus uit)

 10. Roger

  Nu mijn trol modus nog uit, maar ik kan de uitknop al jaren niet meer vinden.

 11. samsam

  @Roger

  Voor iemand die beweert dat hij noch pro- noch anti-ZP is en deze discussie gewoon zat is, reageer je wel erg vaak op dit soort artikelen en ageer je wel heel erg tegen ZP…

 12. Roger

  @samsam strijdbijl begraven en samen huilen. Ik ben klaar, mooi resultaat, aju. Kijken welke andere onderwerpen er nog meer zijn.
  @Roger veel plezier nog met het jennen van Roger. Succes met zoeken.

 13. Anoniem

  @Roger

  Trol!

 14. samsam

  @Roger

  Blij dat je eindelijk toegeeft dat je gewoon tegen Zwarte Piet bent. Het resultaat is dat meer dan 75% tegen verandering is en niet van plan is Sinterklaas te vieren zonder Zwarte Piet. Dus hoe graag je ook victorie zou willen kraaien, het is duidelijk nog niet afgelopen.

 15. ANONYMOUS

  Net Lodewijk Asscher zien zwetsen in DWDD. Hij is tegen zwarte Piet. Ondanks dat 75 % van het volk Zwarte Piet gewoon wil laten bestaan. Gaat na de verkiezingen van volgend jaar de minderheid ook regeren ipv de meerderheid?

 16. MikyMikyMikymike

  Goh, Nederland is aan het verharden?? Hoe zou dat nou komen? Iedereen is tegenwoordig om een scheet beledigd. Men WIL zich ook beledigd voelen want dat is een prima verdienmodel. Tegenwoordig is alles wat met blank te maken heeft racistisch, discriminerend, slecht en fout. Dus ja verharding hoe zou dat nu komen?

 17. Roger

  @samsam ik ben tegen zwarte negerpiet, van mij mag piet wel zwart zijn van het vagevuur. Voor mij is de discussie klaar, de eerste domino’s zijn gevallen en de rest gaan ook vallen en wel vanzelf. Terugdraaien gaat niet gebeuren, hoe hard de 20% voorstanders ook roept en demonstreert. Soms heeft en krijgt de minderheid gewoon gelijk. Democratie in de zin van de meeste stemmen gelden is in dat opzicht niet altijd het beste model. Dat gaat ook op voor de PVV aanhangers, ze kunnen stemmen wat ze willen, maar die club gaat dit land nooit regeren.

 18. Mark

  Roger heeft ff het nieuws gemist dat 75% geen verandering wil? Of nou ja, nieuws… dit was al zooooo lang bekend. Maar Roger woont onder een steen mss?

 19. samsam

  @Roger

  Wat een waanideeën heb jij, Roger. 20%??? Meer dan 75% is voor behoud van Zwarte Piet. En we leven in een democratie waar de stem van de meerderheid zou moeten gelden. Als je niet daarin gelooft dan is het misschien een goed idee om naar een bananenrepubliek te verhuizen. Jij bent net zo’n getikte fanaat als Quinsy en Sylvana. Maar als de discussie voor jou klaar is, wat doe je hier dan nog?

 20. Mark

  @samsam

  Hij is als een parasiet die gedijt en bloeit van drama, vooral als hij daarvoor zelf zorgt met halve waarheden en aperte leugens.

 21. Jan

  Weer eentje de mond gesnoerd door de witte tokkie fascisten.

 22. Roger

  @samsam eerst was het 20% tegen, 20% voor, 60% maakt het niet uit. Nu is het de Telegraaf die een “representatief onderzoek” heeft laten uitvoeren en er komt 75% uit. Haha. Morgen komt de Volkrant met een onderzoek en blijkt het weer anders te zijn. Jij slikt ook alles voor zoete koek he samsam. Maar ook al zou 99% voor zijn, dan nog kan die ene procent tegen gelijk hebben en gelijk krijgen. Dat jouw 75% voor is wil niet zeggen dat Zwarte Piet dus maar moet en zal blijven. Keep on dreaming sufferd. Gebruik jij je stem maar lekker voor een dictator en we zullen zien of hij gelijk krijgt.

 23. Anoniem

  @Roger

  Trol.

 24. samsam

  @Roger

  Volgens elk onderzoek is de overgrote meerderheid voor behoud van Zwarte Piet. Dat merk je op het internet en op straat. En nooit is 20% tegen Zwarte Piet geweest. Volgens de Telegraaf vindt slechts 10% dat Zwarte Piet MOET veranderen, ongeveer hetzelfde percentage als in andere onderzoeken. De stem van de overgrote meerderheid geldt, leer er mee leven of verhuis naat een dictatuur.. Het is absurd dat 1% z’n zin krijgt, zeker als het helemaal geen gelijk heeft.

 25. Anoniem

  Hij trolt je, samsam. Hij plast bijna in zijn broek omdat er mensen blijven reageren.

 26. Anoniem

  @Roger Als uit onderzoeken de meerderheid voor iets is dan hoort dat gewoon geaccepteerd te worden. Zo hoort dat te gaan in een democratie. Dat wat jij hier al een een week of wat loopt te drammen is meer een dictatuur. Jij vind iets dus blijf je net zolang hier berichtjes te typen totdat iedereen vind wat jij ook vind. Gaat nooit gebeuren dus donder op man!

 27. Roger

  @samsam je loopt achter de feiten aan. De stem van de overgrote meerderheid geldt hier dus niet meer. Volg je het nieuws een beetje? Heb je het smeer al uit je ogen en oren gewreven? En die ene procent, stel nou dat die geen gelijk heeft, zoals jij denkt te kunnen bepalen, want er worden helemaal geen kinderen nagewezen, wat ga jij dan aan dat feest doen? Draai jij, of de overgrote meerderheid, aan de knoppen van het sinterklaasfeest? Nee kerel, die knoppen zijn al gedraaid. Sterkte met je weerstand tegen de verandering.

 28. samsam

  @Roger

  Ja, het is duidelijk dat er mensen zijn zoals jij en Asscher, die niet geloven dat de stem van de meerderheid geldt. Jullie willen liever een dictatuur dan een democratie. Maar dat betekent niet dat wij dat hoeven te pikken.

  Zwarte Piet is niet in strijd met welke wet dan ook, dus het is geen kwestie van gelijk of ongelijk, het is een subjectieve mening. Het gaat gewoon om wat de meerderheid vindt. Het feest hoeft niet veranderd te worden voor die ene procent idioten. Leer er mee leven. Ik dacht trouwens dat de discussie voor jou klaar was?

 29. Marcel

  @Roger

  Obvious troll is obvious.

 30. gtstfites

  Piet blijft zwart niemand wil een kont veeg piet !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.