Jörgen Raymann zegt niets meer over Zwarte Piet

Jörgen Raymann heeft besloten om zich niet meer te mengen in de discussie over Zwarte Piet. Dat zegt hij vandaag in het AD. Raymann doet dat om dezelfde reden als Daphne Deckers: hij heeft geen zin in de ongenuanceerde reacties die dat oproept. “Ik mengde me ook in de discussie over Zwarte Piet, maar nu praat ik niet meer mee vanwege de verharding. Op Twitter krijg ik ook mijn portie racisme“, aldus de presentator van BNR. “Nederland is in een paar jaar tijd enorm veranderd.”

Het klimaat is verhard, aldus Raymann. “We discussiëren niet meer, luisteren niet, laten elkaar niet uitpraten. Schelden is de norm. Het is letterlijk opgefokt zwart-wit geworden.

Ook Raymann werd aangevallen door dit soort ongenuanceerde mensen. Ze zijn volgens hem niet voor rede vatbaar. “Ik dacht: weet je wat, ik nodig een paar van die mensen uit voor een biertje. Kom langs, dan gaan we het gesprek aan.”

Maar als je vijf keer mensen uitnodigt voor een gesprek en je krijgt steeds nul op het rekest, houdt het op“, besluit hij in de krant, via Blendle.

Foto: BNR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen