Jeroen Pauw zegt sorry tegen Marianne Thieme

Geplaatst op di 29 nov 2016 om 18:15

Jeroen Pauw heeft zijn excuses aangeboden aan Marianne Thieme voor zijn jongedame-opmerking in de maandaguitzending van Pauw. Dat hebben de presentator en Thieme’s Partij voor de Dieren bevestigd tegen aan het AD. Toen Thieme iets zei waar Pauw het niet mee eens was, sprak hij haar toe met ‘jongedame’. “Marianne heeft niet meer de leeftijd om jongedame genoemd te worden. Pauw heeft niet de leeftijd om iemand jongedame te noemen“, laat haar partij weten.

Het was kennelijk een taxatiefout van hem. Hij heeft daarover na de uitzending excuses aangeboden, die Marianne geaccepteerd heeft.

Pauw bevestigt dat hij dat gedaan heeft. “Ik hoorde van iemand dat het misschien wel badinerend kon overkomen. Ik vroeg haar of ze er een probleem mee had. Dat had ze helemaal niet, ze moest er wel om lachen. Ik zei haar: ‘mocht ik nou op een of andere manier vervelend zijn overgekomen, dan spijt mij dat’.”

Hij gebeurt het woord jongedame wel vaker in discussies, benadrukt hij. “Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar ik bedoel dat helemaal niet badinerend.

Foto: VARA
33 Reacties op “Jeroen Pauw zegt sorry tegen Marianne Thieme”


 1. Anoniem

  Pauw moet zijn excuses aanbieden voor de hele uitzending gisteren.

 2. Meneer Kaktus

  De excuses van Rob Geus aan Virginia laten ook alweer een tijdje op zich wachten.

 3. Anoniem

  onzin

 4. Maarten

  Inderdaad een badinerende opmerking, maar netjes van beide partijen. Over!

 5. Anoniem

  @18.39 Niks onzin!

 6. Marianne

  Pauw moet oprotten, hij is te oud en te bevooroordeeld. Het is een ver over de datum zuipschuit waar veel mensen niet meer naar willen kijken.

 7. JM

  Pauw is tenminste weer in het nieuws. Ik vind t niet erg als hij eens een verkeerde opmerking of een slip of the tongue heeft.
  Het blijft toch een beetje een bandiet zo. Als het heel braaf moet schakelen we over naar Humberto.

 8. BM

  Pauw is helemaal niets meer. Hij is ook geen bandiet, hij is eerder een watje.

 9. Mike

  Overtrokken reacties, het is maar hoe je het interpreteert. “jongevrouw” kun je ook als compliment zien. En @ Marianne.. ga koken.

 10. Jean Paul

  Zijn hele toontje was vervelend en autoritair. Beetje van de domme spelen bij de PVV-stemmers. Ze kwamen misschien niet lekker uit hun woorden, maar dan hoef je er niet overheen te walsen. Ben absoluut geen Wilders-fan, maar dit was erg onsympathiek.

 11. Marianne

  @MIKE: Ga zelf koken

 12. aammehoela

  Marianne gaat een lekkere karbonade bakken voor Pauw.

 13. dr phil

  en pauw een over de datum stuk worstje

 14. Trui

  Rare uitzending. De “gewone” mens mag aan het woord. We zien het, wat een gestuntel.

 15. Anoniem

  We hebben uniek exemplaar gevonden! Trui is geen gewoon mens!
  @Trui Vertel het ons eens. Wat ben jij en waar kom je ineens vandaan?

 16. Lies

  Die arme Pauw wordt voor de leeuwen gegooid wegens gebrek aan de gewone man op de npo. Hij reageerde af op Thieme met zijn ‘jongedame’. Zijn redactie zou iets beter moeten casten. De gewone man, de burger, slaat altijd een modderfiguur en is bij voorbaat kansloos wegens gebrek aan media exposure.
  Misschien kan iemand bij het voormalige man bijt hond een interessante gast zoeken? Kijk eens naar de hoofdpersonen in de docu Schuldig? Vraag het Michiel van Erp, stap eens een buurthuis binnen, laat eens iemand aan het woord met een gezonde dosis realiteitszin?
  Geen getattoeerde pvv er met een accent uit de achterbuurt. Een maatschappelijk werker, leraar, gehandicapten verzorger etc. Dat zijn de gewone mensen!

 17. Gallus

  Pauw is prima!
  Sfeer was opstandig, veel kritiek met waardeloze argumentatie. Thieme met de haar dragende secondanten leken inderdaad op een geepateerde kleuterklas.
  Compleet onduidelijke maar toch geemotioneerde kritiek richting Pauw.
  Misplaatst ook; moeten bij DWDD zijn!
  Wel jammer dat de belangrijkste uitspraak in het niet viel.
  Die van de loodgieter; “Ik kan er een boek over schrijven”.
  Dat was nu een dappere uitspraak van de gewone Nederlander!

 18. Johan

  @ Jean Paul
  dinsdag 29 november 2016 om 19:53

  Zijn toon was niet zozeer vervelend en autoritair. Wilders aanhangers hun verhaal laten doen is prima, maar wanneer pertinent onjuistheden worden verteld, is het zijn taak om dat te corrigeren.

 19. Anoniem

  Wie is hier de gewone man ik voel me heel gewoon ik ga 2 keer per jaar op vakantie ben ik dan nog gewoon ik stem niet op de pvv.

 20. Lies

  @anonymous: de gewone man blijkt bij de npo een witte boze pvv stemmer. Ik begrijp wat je bedoelt. Die Shula Dinges snapt dat niet…. ik nodig die dame van harte uit om eens kennis te maken met hardwerkende mensen buiten Hilversum en de grachtengordel. De NPO is een elitaire kliek.

 21. Anoniem

  De tendens is dat je pvv stemmers met fluwelen handschoenen moet aanpakken

 22. Anoniem

  Ik voel me ook gewoon; ga 3 keer per jaar op vakantie maar ik stem WEL op de PVV…

 23. Anoniem

  Anonymous
  dinsdag 29 november 2016 om 22:20

  SUKKEL…

 24. sjaak

  Kusje erop, over!

 25. Jantje

  Je kan wel excuses aan bieden maar zo denkt hij blijkbaar over vrouwen. “Lockerroom talk”

 26. Lies

  @anonymous: fluwelen handschoenen idd, voor je het weet ben je een bekende troetel pvv-er. Vraag maar aan Ali B, die heeft er zijn beroep van gemaakt omdat je verder geen Marokkaan op de npo ziet. Kun je een beetje filosofisch lullen en kom je uit Suriname? Hoppa, hebben we dat hokje ook afgevinkt bij DWDD, hebben we een leuke donkere hippe gast te pakken.
  Iets over Erdogan? Dan bellen we die knappe tafeldame uit Turkije, afgevinkt.
  Dat is dus niet doorsnee Nederland!!!! Dat zijn mensen die precies weten hoe de media werkt en er een boterham aan verdienen. Bij de npo wordt studio na studio gevuld met blanke senioren die zeiken over hun pensioen, aow leeftijd of kapotte stofzuiger. Radar is daarvan zo’n voorbeeld. Zum kotzen.

 27. Jawie

  Mijn personeel gaat 4x op vakantie (jeugherberg op de Veluwe, kerkgang verplicht zondags 3x),en stemt ook pvv.
  Omdat het moet volgens sommige lawaaige voorbeelden met potsierlijke stropdassen uit de gros-en-graai-bak uit nog overgebleven V&D-ramsj, niet omdat ze zelf nadenken en argumenten afstrepen.

 28. Jan Olienood

  Probleem was dat de dominee, die helemaal geen PVV-stemmer bleek te zijn, te veel de aandacht opeiste.

  Kennelijk wilde deze man een keer graag op tv.
  Niet te hopen dat zijn preken ook zijn saai en zijn en hakkelend uitgesproken worden.
  Wat een drama deze non-valeur

 29. Anoniem

  De PVDD heeft natuurlijk geen bestaansrecht.

 30. Anoniem

  @ Jan Olienood

  Zeg, Jan Oliedom, gasten als die dominee zijn ‘stiekeme kiezers’.
  Daar verkijkt elke peiling zich op.
  Jij blijkbaar ook.

 31. Maria

  Lies

  dat heb je mis

  die Marokkaan die tijdens Ranking the Stars werd afgezeken, zit ook bij de NPO

 32. Anoniem

  Als jongedame tegenwoordig al badinerend wordt bevonden is het tijd dat de aarde weer eens wordt getroffen door een grote steen uit de ruimte

 33. ZegHetMaar

  De teentjes worden steeds langer en de lontjes steeds korter.
  De jeugd moet nog heel veel leren.
  Mensen moeten eens wat vaker met elkaar praten. En dan bedoel ik natuurlijk NIET via die schermpjes de hele dag. En niet achter elk woord iets racistisch of kleinerend zoeken. Dan hoef je ook niet meer naar al die praatprogramma’s op de tv te kijken. Daar word je tenslotte ook niet veel wijzer van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.