Jeroen Pauw zegt sorry tegen Marianne Thieme

Jeroen Pauw heeft zijn excuses aangeboden aan Marianne Thieme voor zijn jongedame-opmerking in de maandaguitzending van Pauw. Dat hebben de presentator en Thieme’s Partij voor de Dieren bevestigd tegen aan het AD. Toen Thieme iets zei waar Pauw het niet mee eens was, sprak hij haar toe met ‘jongedame’. “Marianne heeft niet meer de leeftijd om jongedame genoemd te worden. Pauw heeft niet de leeftijd om iemand jongedame te noemen“, laat haar partij weten.

Het was kennelijk een taxatiefout van hem. Hij heeft daarover na de uitzending excuses aangeboden, die Marianne geaccepteerd heeft.

Pauw bevestigt dat hij dat gedaan heeft. “Ik hoorde van iemand dat het misschien wel badinerend kon overkomen. Ik vroeg haar of ze er een probleem mee had. Dat had ze helemaal niet, ze moest er wel om lachen. Ik zei haar: ‘mocht ik nou op een of andere manier vervelend zijn overgekomen, dan spijt mij dat’.”

Hij gebeurt het woord jongedame wel vaker in discussies, benadrukt hij. “Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar ik bedoel dat helemaal niet badinerend.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen