Ghislaine Plag walgde van Theo Hiddema in Late Night

Radio 1-ster Ghislaine Plag van KRO-NCRV walgde van het optreden van advocaat Theo Hiddema woensdag in RTL Late Night. Hij keek met dedain naar zijn gesprekspartner Farid Azarkan van DENK. Dat heeft ze gezegd in haar radioshow De Ochtend. Hiddema verweet Azarkan klaagzucht en vindt de zaak tegen Geert Wilders ‘zeldzame kul’. “Ik was echt gedesillusioneerd na het kijken ervan door de body language die de heren hadden“, reageert Plag in haar radioshhow.

Plag keek er met kromme tenen naar. “De manier waarop Hiddema met afkeer en dedain naar Azarkan keek, toen dacht ik: op wat voor punt zijn we nu beland, jongens? Als we zo tegen elkaar praten en elkaar met zo veel afzichtelijkheid te woord staan. Dat vond ik echt vreselijk om te zien.”

Esquire-baas Arno Kantelberg, lid van Plags Mediaforum, is het niet geheel met haar eens. “Ik zag het ook, maar ik had er niet dezelfde emotie bij. Hiddema doet het met een glimlach op het gezicht. Het is zijn oogopslag, dat lijkt alsof hij dedain uitspreekt. Ik spreek hem ook wel eens en hij kijkt ook zo naar mij. Die glimlach maakt veel goed.

Kantelberg kijkt wél graag naar Hiddema. “Ik keek RTL Late Night, omdat ik geen genoeg kan krijgen van Theo Hiddema, echt waar. Hiddema praat in volzinnen over gemoed. Ik kan daar als stylist wel van genieten. Hij is niet voor niets een van de beste strafpleiters van Nederland. Hij kan goed betogen.

Hij denkt dat Hiddema erg gelijk heeft met zijn stelling dat Nederland zó moe wordt van de klagende minderheid, dat men straks massaal op de PVV stemt. “De PvdA-stemmer gaat echt op de PVV stemmen in maart. Het gaat niet over waar Asscher en Samsom het over hebben. Het gaat over Zwarte Piet en over meer of minder Marokkanen. Dat heeft Hiddema goed gezien.

Op diezelfde woensdagavond was er in Pauw ook een gesprek tussen een PVV-sympathisant en een PVV-criticus, namelijk tussen Haye van der Heyden en Gerard Spong.

Plag heeft zich niet uitgelaten over het dedain waarmee Spong naar Van der Heyden keek.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen