The Voice-ster Ali B bekent terugval in gokverslaving

The Voice of Holland-ster Ali B had enkele maanden geleden een terugval in zijn gokverslaving. Dat bekent de rapper vandaag in het AD. Ondanks de ernstige gokproblemen die Ali B vroeger had, ging hij weer terug naar het casino. “Een paar maanden terug zat ik ineens weer in de gokhal. Ik weet niet goed waarom, het leek me zomaar even lekker: opgaan in die afgesloten wereld en uitdokteren welke automaat de meeste winst gaat geven. Zat ik daar weer doelloos op die automaten te spelen.

En dat terwijl Ali (35) dacht dat hij zijn verslaving overwonnen had. Rond zijn negentiende kwam hij in een ‘hele heftige situatie’ terecht. “Wat die precies was, kan ik nu nog niet vertellen, maar dat ik 1.200 gulden spaargeld van mijn moeder vergokte in de speelhal is er een onderdeeltje van.

Sinds die tijd is alles anders, stelt hij. “Ik heb tegen mezelf gezegd: ‘Als je hier uitkomt, kan niks je meer breken en ben je een van de sterkste personen die er maar is.’ En zo is het gegaan.”

Toch was er die terugval een paar maanden geleden. “Toch een overblijfsel van mijn verslaving, denk ik. Maar er is wel degelijk iets veranderd. Ik dacht nu na een paar uur: ‘Ik kan veel meer winnen in mijn loopbaan dan ik ooit op zo’n automaat kan.’

Ik ben opgestaan en weggelopen. Oké, voor de zekerheid heb ik wel een toegangsverbod getekend. Ze weigeren me nu als ik me weer meld. Maar dat doe ik niet. Ik ben te veel een winnaar geworden om ooit nog terug te vallen.”

Inmiddels heeft Ali B al lang geen geldzorgen meer. Alleen al coachen bij The Voice levert volgens Privé minstens 200.000 euro per seizoen op.

Een groot interview met Ali B kunt u vandaag lezen in het AD via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen