The Voice-ster Ali B bekent terugval in gokverslaving

Geplaatst op za 26 nov 2016 om 10:38

The Voice of Holland-ster Ali B had enkele maanden geleden een terugval in zijn gokverslaving. Dat bekent de rapper vandaag in het AD. Ondanks de ernstige gokproblemen die Ali B vroeger had, ging hij weer terug naar het casino. “Een paar maanden terug zat ik ineens weer in de gokhal. Ik weet niet goed waarom, het leek me zomaar even lekker: opgaan in die afgesloten wereld en uitdokteren welke automaat de meeste winst gaat geven. Zat ik daar weer doelloos op die automaten te spelen.

En dat terwijl Ali (35) dacht dat hij zijn verslaving overwonnen had. Rond zijn negentiende kwam hij in een ‘hele heftige situatie’ terecht. “Wat die precies was, kan ik nu nog niet vertellen, maar dat ik 1.200 gulden spaargeld van mijn moeder vergokte in de speelhal is er een onderdeeltje van.

Sinds die tijd is alles anders, stelt hij. “Ik heb tegen mezelf gezegd: ‘Als je hier uitkomt, kan niks je meer breken en ben je een van de sterkste personen die er maar is.’ En zo is het gegaan.”

Toch was er die terugval een paar maanden geleden. “Toch een overblijfsel van mijn verslaving, denk ik. Maar er is wel degelijk iets veranderd. Ik dacht nu na een paar uur: ‘Ik kan veel meer winnen in mijn loopbaan dan ik ooit op zo’n automaat kan.’

Ik ben opgestaan en weggelopen. Oké, voor de zekerheid heb ik wel een toegangsverbod getekend. Ze weigeren me nu als ik me weer meld. Maar dat doe ik niet. Ik ben te veel een winnaar geworden om ooit nog terug te vallen.”

Inmiddels heeft Ali B al lang geen geldzorgen meer. Alleen al coachen bij The Voice levert volgens Privé minstens 200.000 euro per seizoen op.

Een groot interview met Ali B kunt u vandaag lezen in het AD via Blendle.

Foto: RTL
9 Reacties op “The Voice-ster Ali B bekent terugval in gokverslaving”


 1. johan de vries

  Deze voorzet is te gemakkelijk,ik laat hem schieten,etnisch profileren doe ik niet aan mee

 2. mark

  Media aandacht meer is het niet, vervelend mannetje.

 3. Kees de Chinees

  Ali besefte niet dat eenmaal verslaafd betekent dat je je gehele leven verslaafd blijft. Als je meent een verslaving overwonnen te hebben, maak je een heel gevaarlijke denkfout. Het is als een sluimerende vulkaan. Zet iemand na 50 jaar zonder gokken weer achter een fruitautomaat en de vulkaan wordt à la minute actief.

 4. Fox Mulder

  Ik gok dat dit PR is. Iemand koffie?

 5. Jan Ulrike

  Allemaal deel van een uitgekiende pr strategie, deels onbewust. Deze jongen heeft geen verslaving.

 6. Itty

  Het blijft een Marokkaan. Ik kan deze freak niet zien of horen.

 7. Tim N.

  Toffe kerel wel jammer dat ie meegaat in deze PR complot.

 8. Laura Vamp Fatale

  Dat hij voor dat coachen 200.000 euro per seizoen krijgt zeg , niet te geloven.
  Als het nu nog een coach was die verstand had van muziek ok, maar hij…..
  Hij hoort daar helemaal niet thuis in die draaistoel van The Voice of Holland.
  Ali met je irritante stemmetje ga lekker gokken en wel zo, dat je op een gegeven moment onder een brug eindigt omdat je te veel uitgeeft en niets meer wint.
  Dan is het exit Ali
  Kga een wijntje pakken

 9. Doe

  Als je genoeg geld hebt en je gaat je tijd invullen op een fruitautomaat dan heb je eigenlijk geen leven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.