FunX-dj overweegt land te verlaten om Sylvana-rel

FunX-dj Morad Elouakili vraagt zich vanwege de Sylvana Simons-rel af of Nederland nog wel het land is waar hij in wil blijven wonen. Dat heeft hij gezegd in een radio-interview met Simons op FunX. Elouakili is behoorlijk geschrokken van de Simons-rel. “Als Marokkaanse jongen zit ik ook naar je te kijken bij Pauw en dan denk ik: go sister! Dat is wel zo. Je geeft precies aan in welk Nederland we nu leven. Dit is het soort Nederland waar ik over tien jaar niet meer zou willen wonen.”

Als Nederland zo blijft, gaat hij weg, aldus Elouakili. “Niet omdat ik Marokkaans ben, maar zelfs als Nederlander zou ik erover nadenken om dit land te verlaten.

Simons hoopt dat dat niet hoeft: “Gelukkig hebben steeds meer Nederlanders van allerlei kleuren, komaf en geaardheid steeds meer het besef dat we samen moeten komen en een vuist moeten vormen en samen willen staan voor het Nederland waar we over tien jaar nog in willen leven en waar we onze kinderen en kleinkinderen veilig in kunnen laten leven.

Elouakili’s radiocollega Shayveca Kreuger heeft ook problemen met het huidige klimaat in Nederland. “Weet je wat mij is overkomen al twee keer? Er stond een artikel over mijn documentaireserie in Metro en daarop reageerde iemand met: ‘Sylvana, terug in je hok.’ Ik stond afgelopen zaterdag in Amsterdam en toen werd er ‘Sylvana, Sylvana’ geroepen.

Pas toen de lichtman zei: ‘Shay, volgens mij zijn ze jou aan het roepen’, realiseerde ik het me. Begrijp me niet verkeerd: voor mij is het een compliment. Ik kan me nog herinneren dat ik keek naar Sylvana als VJ en dacht: dat wil ik ook worden. Maar toen dacht ik wel: o my god, hoe loop jij over straat?

Ook Kreuger steunt Simons: “Er staan zo veel mensen achter je, toch? Dat geeft toch ook een lekker gevoel?

Simons: “Ja, dat is fantastisch. De aanleiding blijft treurig, maar wat ik geweldig vind om te zien: we’re coming together.

FunX is een multiculturele radiozender die wordt gesponsord door de NPO.

Foto: FunX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen