Fons van Westerloo positief over nieuwe SBS-baas

Fons van Westerloo, de grondlegger van SBS 6, heeft een rotsvast vertrouwen in de nieuwe televisiebaas van SBS: Remco van Leen, afkomstig van AvroTros. Dat laat de tv-kenner weten in zijn column in De Telegraaf. Van Leen heeft geen zin om te betuttelen zoals RTL 4 volgens hem doet met het afschaffen van Zwarte Piet. Hij wil dat SBS ‘nog meer een positieve zender wordt voor de gewone man en vrouw‘. “Woorden die me uit het hart zijn gegrepen“, reageert Van Westerloo in zijn column.

De oud-tv-baas vindt naar eigen zeggen fijn om eindelijk weer eens iets positiefs over SBS te kunnen schrijven ‘na jaren aanmodderen’. Sinds de hits van de eerste vijftien jaar leek er volgens hem een vloek op de zender te rusten.

Waar SBS vooral behoefte aan heeft, is een heldere en consistente koers en een programmadirecteur die op een kistje gaat staan om zijn bedrijf naar buiten te vertegenwoordigen”, zegt Van Westerloo. “Remco van Leen is die man.

Van Westerloo denkt dat het heel slim is dat Van Leen de zender weer volkser wil maken. Hij prijst bijvoorbeeld het binnenhalen van De Toppers en de terugkeer van De Smaakpolitie.

De Telegraaf-column van Fons van Westerloo over de nieuwe koers van SBS 6 kunt u lezen via Blendle.

Foto: AvroTros/Remco van Leen

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen