SBS 6 wil zich meer richten op gewone man en vrouw

SBS 6 moet meer dan ooit een echte volkszender worden. Dat vindt de nieuwe zenderbaas Remco van Leen, afkomstig van AvroTros, zegt hij in De Telegraaf. Van Leen wil er zijn voor de gewone man, waaronder de PVV-stemmer. “SBS 6 moet nog meer een positieve zender worden voor de gewone man en vrouw. Steeds meer Nederlanders hebben niets met politiek en dan bedoel ik niet alleen de boze PVV-stemmers. Mensen die geen zin hebben om ’s avonds op de bank opgevoed te worden.

Concurrent RTL voert juist een echte linkse koers, met een zenderbaas en nieuwsrubriek die zich openlijk hebben afgekeerd tegen Wilders én de boycot van Zwarte Piet.

Van Leen vindt het onhandig van RTL. “RTL denkt partij te moeten zijn in de pietendiscussie. Dat ze een keuze maken in hun programma’s, daar heb ik respect voor. Maar een voortrekkersrol nemen is iets anders.”

Ik vind dat het onze taak niet is. SBS bepaalt niet wat Nederland moet vinden. Het is de betutteling waar heel veel mensen geen zin in hebben. Daar moeten wij ver vandaan blijven.

Van Leens partner is Opsporing Verzocht-presentatrice Anniko van Santen. Haar programma krijgt vanwege het hoge gehalte aan criminele Marokkanen soms het verwijt reclame voor de PVV te maken.

Een politiemedewerker vertelde enige tijd geleden in Nieuwe Revu dat de politie ‘nu eenmaal zijn handen vol aan het opsporen van Marokkaanse criminelen’. “Alsof we erop uit zijn om reclame voor Geert Wilders te maken.

In juli beweerde journalist Frénk van der Linden nog dat Wilders en SBS 6 in onderhandeling zouden zijn over het live uitzenden van zijn rechtszaak. Dat ontkende SBS 6. Eerder dit jaar was Wilders er wel te zien in popvorm.

Toevallig schreef columnist Rutger van den Noort eerder deze week een column, waarin hij aangaf dat er een rechts gat in de markt is voor SBS.

Het Telegraaf-interview met Van Leen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nico Kroon/SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen