Eddy Zoëy niet serieus genomen als kunstenaar

Eddy Zoëy wordt door zijn tv-achtergrond niet altijd serieus genomen als kunstenaar. Vooral het serieuze publiek haakt dan al snel af. Dat vertelt hij in weekblad Party. Zoëy vindt het jammer, maar legt zich erbij neer. “Het werkt soms in mijn nadeel, met name in de wat serieuzere hoek. Het is een keer gebeurd dat een kunstliefhebber naar mijn werk stond te kijken en het zeer waardeerde. Toen hij hoorde dat ik het had gemaakt, gebeurde er iets geks met hem dat hij zelf ook niet kon verklaren.”

Hij ging er anders naar kijken. “Het was ineens een schilderij van die presentator geworden en niet meer alleen een schilderij.”

Het is nou eenmaal zo, aldus Zoëy. “Aan de andere kant zorgt dat de werken zijn gemaakt door een bekend persoon in een galerij wel voor een breder publiek.”

Zoëy voelt zich een echte kunstenaar, al is hij geen typische kunstenaar die alleen bij heftige emoties kan schilderen. “Nee, ik heb geen depressie, angst, verliefdheid of kwaadheid nodig om te kunnen schilderen. Wat wel een vereiste is bij mij, dat is rust.”

Stel dat ik morgen iets moet presenteren, dan ben ik vandaag bezig met het voorbereiden en met tekstkaartjes maken enzo. Schilderen gaat dan niet werken.”

U kunt de schilderijen van Zoëy bekijken via zijn website.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen