Ebru Umar in Metro: ‘Shula, lieg niet zo’

NPO-baas Shula Rijxman is nog steeds niet van Ebru Umar af. Vandaag heeft ze haar column in Metro gewijd aan de omroepbaas. Dat is te lezen in de kiosk. Umar vindt dat Rijxman aan tafel bij De Wereld Draait Door – waar werd geopperd dat Frans Bauer misschien wel een goed gewone-man-alternatief is voor Pauw – heeft laten zien dat ze ‘laagopgeleiden’ minacht. “Shula Rijxman en haar publieke omroep denken dat ‘laagopgeleiden’ niet weten wat er in Nederland speelt.

Die mensen zijn niet gek, aldus Umar. “Muizen worden zowel in achterbuurten als op stand verdelgd, verwarmingsketels worden zowel in achterbuurten als op stand schoongemaakt en vloeren worden ook zowel in achterbuurten als op stand gelegd.”

Dus hé, psst Shula, práát eens met je verwarmingsmonteur. Of de tuinman. Anders moet je op 15 maart 2017 weer liegen dat je ‘dit niet zag aankomen’.

Umar gelooft geen snars van Rijxmans intentie dat ze de bezorgde burger wil aanspreken met de NPO. “De andersdenkende journalist, columnist of presentator een stem geven op jouw publieke omroep: dat zal nooit gebeuren. Nu niet, nooit niet en met sint-juttemis niet. LIEG NIET ZO.

De Metro-column van Ebru Umar kunt u lezen via de Metro-site.

Lees ook: Shula Rijxman: ‘Ebru Umar moet normaal doen’ (vorige week)

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen