Pauw strikt Sylvana Simons: vanavond aan tafel

Ze is opnieuw de meest besproken dame van de dag: Sylvana Simons. Vanavond zit ze in Pauw om haar verhaal te doen. Dat heeft de VARA vanavond laten weten. Simons werd deze week in een video afgebeeld als Zwarte Piet en een naakte Afrikaanse vrouw. Ook is haar hoofd geplakt in beelden die verwijzen naar de lynchpartijen van de Ku Klux Klan. Vanavond spreekt Simons zich uit over de bedreigingen. Tofik Dibi en Zarayda Groenhart praten mee over racisme in Nederland.

Vanavond werd bekend dat de politie een man heeft aangehouden voor het maken van de racistische video over Simons. Deze 37-jarige man uit Kudelstaart heeft zich vanochtend zelf gemeld bij een politiebureau.

Vanmiddag heeft de nationaal coördinator terrorisme bestrijding en veiligheid besloten om extra beveiligingsmaatregelen te treffen en zo Simons te beschermen, net als bijvoorbeeld met Geert Wilders gebeurt.

Wilders heeft daar op geheel eigen wijze op gereageerd: “Het allerbeste zou natuurlijk zijn als Mw Simons tegen zichzelf in bescherming wordt genomen en DENK wordt opgeheven.

Pauw is om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen