KWF niet blij met sigaretten-tsunami op Netflix

KWF Kankerbestrijding vindt het zorgelijk dat er zo veel wordt gerookt in de dramaseries van Netflix. De organisatie probeert de hoeveelheid rokers in kaart te brengen. Dat zegt Fleur van Bladeren van KWF op Twitter. Van Bladeren reageert daarmee op een klacht van Frank du Mosch, die jarenlang programma’s maakte voor de NPO. “De tabaksindustrie heeft blijkbaar een nieuwe marketingstrategie. Bizar hoeveel er gerookt wordt in series van Netflix“, zegt de presentator.

Du Mosch merkt op dat het roken bijna in elke serie irrelevant is. “Bizar, roken in series waar het nergens op slaat qua tijdsbeeld, zoals Californication, House of C, Bloodline en Homeland.

Er moet bijna wel iets commercieels achter zitten, zegt hij. “Het is echt bizar hoeveel er gerookt wordt in Netflix series. Dat doet commerciële deals vermoeden.

Van Bladeren van het KWF maakt zich ook zorgen. “Ongelooflijk hè! We zijn het systematisch in kaart aan het brengen want het begint inderdaad op te vallen, en mij (ook) te irriteren.

Het is volgens Du Mosch tijd voor scherpere regelgeving. “De vraag is of Netflix zich aan dezelfde regels moet houden als de NPO als het gaat over in beeld brengen van rokers.

Van Bladeren: “Interessante vraag, waarschijnlijk niet. Nemen we mee! Dank.

Foto: Netflix

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen