DENK: ‘GeenStijl en ThePostOnline roepen haat op’

De politieke partij DENK vindt dat opiniesites als GeenStijl en ThePostOnline haat oproepen. Dat zegt Selçuk Öztürk, Tweede Kamerlid en DENK-gezicht, vandaag in het AD. DENK en met name Sylvana Simons krijgen veel narigheid over zich heen en dat komt deels door media als deze twee websites, aldus Öztürk. “We proberen die relatie aan te tonen, want die sites gebruiken ook woorden als ‘beroepsslachtoffer’, of ‘knettergekke Nederlandhaters’. Dat roept nog meer haat op.”

Öztürk is moe van de berichtgeving in de media. “Iedere keer als wij in de media zijn, en Sylvana in het bijzonder, zien we een piek in de derrie op sociale media en in onze mailbox.

Het AD kreeg inzage in de mailbox van de partij. “Struinen in de mailbox van de aankomende politieke partij DENK levert een keur aan nare reacties op. Flagrante beledigingen worden afgewisseld met verkapte, of soms heel directe bedreigingen.

Die bedreigingen zijn nu reden om in elk geval Simons te laten beveiligen. “De bewering dat die actie eveneens ‘aanstellerij’ is, wordt gelogenstraft door de inhoud van de duimendikke mappen aan geprinte e-mails en social media-berichten die DENK als bewijs heeft verzameld“, aldus het AD.

Het AD-artikel ‘De haatmail piekt als Sylvana op televisie is’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: DENK

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen