Daphne Bunskoek durft Net5 nu wél tegen te spreken

Daphne Bunskoek is tegenwoordig zelfverzekerd genoeg om tv-bazen tegen te spreken. Dat heeft de presentatrice gezegd in De Perstribune op Radio 1. Bunskoek beleefde in 2009 de grootste tv-flop van haar leven: ze blies hoog van de toren over haar nieuwe Net5-talkshow De Tafel van 5, maar het programma flopte genadeloos. Volgens Bunskoek komt dat omdat ze Net5 destijds niet tegen durfde te spreken. “Het is een faliekant mislukt programma“, blikt de presentatrice terug.

De tv-ster had een mening over hoe De Tafel van 5 moest worden, maar Net5 overrulede haar. “Ik had allerlei ideeën over wat het moest zijn. Ik had dat opgeschreven in een schriftje: het moest live, een half uurtje, in de luwte van de programmering.”

Er werd aan álle eisen getornd, omdat het betaalbaar moest blijven. Het moest prime time, het werd een uur, het werd niet live, maar twee keer per week opgenomen. Ik sputterde wel tegen, maar durfde niet te zeggen: ‘Dat doen we niet.’”

Hetzelfde gebeurde toen ze in 2013 het RTL 4-programma Volgende Week presenteerde en een ongepaste zwarte-pietengrap aankondigde. “Ik was degene die achter de schermen zei: ‘Ik weet niet of ik dat heel grappig vind.’ Toen werd er gezegd: ‘Nee, het is heel grappig, iedereen vindt het grappig’”, aldus Bunskoek.

Dan laat ik me overrulen, ik presenteer het en hell breaks loose. Na afloop dacht ik: toch gek dat ik niet zeg wat ik voel en ik nu wel op de blaren zit, wat logisch was, omdat ik de presentator was en niet aan de bel trok.”

Bunskoek laat dat nu niet meer gebeuren: “Dat gaat steeds beter, maar daarvoor moet je wel een paar keer op je bek gaan.”

Overigens is Bunkoek op dit moment weer te zien als presentatrice op Net5. Morgen presenteert ze de finale van House Rules, dat wél een succes is.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen