NOS verhuist correspondent van Beirut naar Brussel

Geplaatst op Mon 14 Nov 2016 om 14:48

Sander van Hoorn stopt bij de NOS als correspondent in het Midden-Oosten. Hij verruilt zijn standplaats Beirut voor Brussel, waar hij België-correspondent wordt. Dat heeft de omroep laten weten. Van Hoorn wil weer terug naar het moderne westen. “Na bijna elf jaar in het Midden-Oosten is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging in een andere regio. Zowel op werkgebied, als privé. Ik gun mijn kinderen graag het voorrecht om voor een deel ook in Noordwest-Europa op te groeien.”

Hij heeft zin in Brussel. “De stap naar België lijkt misschien groot, maar ook België is een scherp verdeeld land, waar ze gelukkig vechten met woorden in plaats van wapens. Ik bijt mij graag vast in die gecompliceerde verslaggeving.”

Van Hoorn werd in 2006 correspondent voor de NOS in Israël en de Palestijnse gebieden. Na ruim vijf jaar verhuisde hij naar Beirut in Libanon en sindsdien is hij Midden-Oostencorrespondent. Van Hoorn deed bijna elf jaar verslag van onder meer de Arabisch Lente en de opkomst van IS.

In Brussel zal Van Hoorn samenwerken met de collega’s van NOS Bureau Europa, onder wie EU-correspondent Arjan Noorlander.

Nu is Joris van Poppel nog België-correspondent van de NOS. Hij doet dat al acht jaar en stond in die tijd vooraan bij grote gebeurtenissen zoals de aanslagen in Brussel en Parijs.

Van Poppel: “Toen ik begon was België een land van pralines en taalstrijd, nu is het een land dat hard geraakt is door aanslagen. België is een schitterend land, zo dichtbij maar toch zo anders.

Komende zomer wordt Van Poppel in Nederland verslaggever voor de nieuwsredactie van de NOS. “Na acht jaar België heb ik enorm veel zin in de overstap. De binnenlandredactie is het hart van de NOS.”

Ik kijk er zeer naar uit om als tv-verslaggever samen met collega’s relevante, toevoegende nieuwsreportages te maken – voor het mooiste nieuwsprogramma van Nederland!

Foto: NOS
4 Reacties op “NOS verhuist correspondent van Beirut naar Brussel”


 1. Jahoren

  Beirut? Het is gvd Beiroet in het Nederlands. Bij Ruth klinkt meer als een café!

 2. Wim Bosboom

  Als hij door Molenbeek loopt ,zit hij weer in het M-O .Begrijp de verplaatsing dan ook niet .

 3. BBcee

  ze mogen zich niet binden van de NOS…

  zoveel journalisten moesten daarom weg, krijg je journalisten die zelf niets meer hebben opgebouwd aan kennen en ervaring.
  alleen maar algemene verhalen, zonder inhoud

  nb te moe om nog met hoofdletters te schrijven, het is ook de nos…

 4. aammehoela

  Hij wil zelf terug naar het westen vanwege zijn kinderen. Kan me dat goed voorstellen. Maar we zullen hem wel missen. Leverde kwaliteit af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.