Bridget Maasland uit kritiek op zenderbaas RTL 5

Bridget Maasland vindt het ongelofelijk dat RTL 5-baas Werner van Es een soap over het leven van Peter Jan Rens in het uitzendschema heeft gezet. Dat zei ze maandagavond aan de desk van RTL Boulevard. Maasland denkt dat Rens en zijn vriendin Virginia kwetsbare mensen zijn die tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. “Als we het net hebben over kwetsbare mensen bij hulpprogramma’s: ik vind dat je sommige mensen tegen zichzelf in bescherming moet nemen.”

Na de RTL-hulphorror-rel vindt Maasland dit een vreemde stap. “Ik begrijp werkelijk waar niet waarom RTL aan dit programma begint.”

Het gaat over kwetsbare mensenlevens, aldus Maasland. “Als ik aan ze vraag wat we te zien krijgen, is het ‘de spanning in onze families op weg naar het huwelijk’. Verder valt er niets te zien. Peter Jan wil gewoon heel graag in beeld. Dat is zijn leven.”

Maasland heeft op locatie een interview met het tweetal gedaan. “Ik stond daar en had echt dubbele gevoelens. Moeten we dit nou wel willen? Sommige dingen moet je in het verleden laten. Meneer Kaktus is niet meer.

Misschien wil Virginia ook wel helemaal niet, want daarom heet de soap ‘Doen ze het of doen ze het niet?’ Misschien gaat ze wel ‘nee’ zeggen!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen