Bridget Maasland uit kritiek op zenderbaas RTL 5

Geplaatst op di 29 nov 2016 om 10:37

Bridget Maasland vindt het ongelofelijk dat RTL 5-baas Werner van Es een soap over het leven van Peter Jan Rens in het uitzendschema heeft gezet. Dat zei ze maandagavond aan de desk van RTL Boulevard. Maasland denkt dat Rens en zijn vriendin Virginia kwetsbare mensen zijn die tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. “Als we het net hebben over kwetsbare mensen bij hulpprogramma’s: ik vind dat je sommige mensen tegen zichzelf in bescherming moet nemen.”

Na de RTL-hulphorror-rel vindt Maasland dit een vreemde stap. “Ik begrijp werkelijk waar niet waarom RTL aan dit programma begint.”

Het gaat over kwetsbare mensenlevens, aldus Maasland. “Als ik aan ze vraag wat we te zien krijgen, is het ‘de spanning in onze families op weg naar het huwelijk’. Verder valt er niets te zien. Peter Jan wil gewoon heel graag in beeld. Dat is zijn leven.”

Maasland heeft op locatie een interview met het tweetal gedaan. “Ik stond daar en had echt dubbele gevoelens. Moeten we dit nou wel willen? Sommige dingen moet je in het verleden laten. Meneer Kaktus is niet meer.

Misschien wil Virginia ook wel helemaal niet, want daarom heet de soap ‘Doen ze het of doen ze het niet?’ Misschien gaat ze wel ‘nee’ zeggen!

Foto: RTL
26 Reacties op “Bridget Maasland uit kritiek op zenderbaas RTL 5”


 1. Meneer Kaktus

  Flikker op Bridget, met je ‘Meneer Kaktus is niet meer’. Deze soap gaat beter scoren dan de kijkcijfers van jouw laatste 5 programma’s bij elkaar opgeteld.

 2. Rutger

  Bridget, met haar dubbele moraal. Aan de ene kant wil ze deze mensen tegen zichzelf in bescherming nemen, aan de andere kant interviewt ze ze wel.

  Principes zijn leuk, maar er moet wel brood op de plank.

 3. Roel

  Geheel mee eens. Rens neemt geen kind omdat hij graag vader wil worden maar omdat het beter is voor het format. Enge man.

 4. Laurens

  Los daarvan….
  Peter Jan Rens trekt toch een te oude doelgroep aan?!

 5. Jacob

  RTL is helemaal de weg kwijt! Roy Donders past niet meer bij de zender, maar naar die enge Peter Jan Rens mogen we wel kijken.
  Die man doet alles voor de aandacht! Had dan een format om Virginia heen bedacht, zij is nog wel grappig

 6. Anoniem

  Deze Bridget, die steeds meer op een zieligere versie van
  Bonnie st Claire begint te lijken, moet ook tegen zichzelf
  in bescherming genomen worden.

 7. Anoniem

  Ik kijk nooit Boulevard als Bridget er zit.
  Zij kirt overal irritant doorheen.
  Vreselijk mens

 8. Richard

  Geweldig hoe Bridget reageerde bij boulevard en ook kritiek leverde op haar werkgever RTL.

 9. Virginia

  Ik kan jullie verklappen: elke keer als Peter Jan zijn kaktus bij me naar binnen duwt, gloei ik van genot. 66 of niet, alles werkt nog!

 10. Anoniem

  Leuke foto…..begrijp wel dat haar relaties maar een maand duren.

 11. Anoniem

  Ik begrijp wel waarom RTL dit doet. Ook waarom Peter-Jan en Virginia (want die wil dit ook natuurlijk) dit willen. Ik begrijp alleen niet waarom dit op RTL5 staat. De jongeren van nu zijn niet met Peter-Jan opgegroeid en het past dus niet echt in de doelgroep van de zender. Ook niet als je het naast al het andere legt wat RTL5 uitzend. Dit hoort op RTL4!

 12. Meneer Kaktus

  Dit hoort op CNN!

 13. Panda

  Zo slecht, die reacties. Puur op de persoon gespeeld. Bij de meesten ontbreekt enige inhoud. En wat zij deed was nu juist inhoudelijk en scherp reageren op een nieuw programma. Ze had een mening en eentje die hout snijdt. Eens of niet is een ander ding, maar probeer je punt te maken met argumenten.

  Voor Peter Jan Rens zijn dat voor mij: de man is een oplichter die slachtoffers maakt en die geef je zo een podium. De knipperlichtrelatie van het tweetal op de buis brengen is schadelijk voor het kind. Peter Jan Rens is veel te oud voor RTL 5.

 14. Anoniem

  Wat wel jammer is dat ze pas in de studio haar mening over het programma geeft en niet tijdens het gesprek met Peter-Jan en Virginia.

 15. oja

  Denk dat dit een miskleun wordt. Rens is oude garde, een opa, dus wat kan jonge kijker dat schelen. En voor de oudere was hij iets, maar nu niets. Vooral leuk voor de portemonnee van rens en Virginia. En aandacht. That’s it. Waarschijnlijk hapt RTL omdat het gratis wordt gemaakt ofzo.

 16. ANONYMOUS

  I love Bridget.

 17. hy

  Geeft boulevard eens commentaar is het weer niet goed.

 18. Anoniem

  @hy Dat is juist heel goed en moet men vaker doen! Alleen had het Bridget in dit geval gesierd als ze die kritiek ook had geuit tijd gesprek met Peter-Jan en Virginia. Dan hadden die daar ook nog op kunnen reageren.

 19. Sven L.

  Ik kan me niet voorstellen dat deze soap genoeg te bieden heeft om het leuk/grappig te krijgen.

  Een eventuele trouwerij is echt te weinig verhaallijn lijkt me. Of kunnen we meegenieten van alle deurwaarders die er aanbellen?

 20. Anoniem

  Ach ze gaan trouwen, krijgen nog een baby en gaan dan weer scheiden.
  Zo vul je 3 seizoenen met die troep, net als bij Barbie etc.

 21. Jansen

  Een uniek moment wat mij betreft.. ik kan mij helemaal vinden in de woorden van Bridget. RTL zou zich diep moeten schamen om een klaploper en bewezen oplichter te voorzien van een podium. Rens hoort thuis bij een begeleidend wonen situatie. Dan kan hij mooi verder dromen over zijn successtory en heeft niemand meer last van hem. Bijzonder is het dat een RTL dit soort mensen uit nodigt bij Boulevard, late night etc. Terwijl ze zo correct en links als het maar kan spreken en handelen, denk aan het commentaar en de angst voor Trump of de invloed op de Zwarte Pieten discussie. Maar dezelfde RTL betaalt een sneu en belachlijk onbetrouwbaar stel wel voor een Reallife soap, puur en enkel voor goedkope leedvermaak televisie. En SBS doet hetzelfde met Masmeijer.. schande.. Go Bridget Go!

 22. Meneer Kaktus

  Even dimmen, haters hierboven. Ik ben een integere zakenman die altijd keihard heeft gewerkt aan zijn imperium. Dat ging vaak goed, soms wat minder, maar altijd met de beste bedoelingen. De beschuldigingen hierboven zijn persoonlijk, kwetsend en laag bij de grond. Ik vraag je daarmee op te houden. Zo niet, dan volgen juridiscbe stappen.

  PJR.

 23. Laura Vamp Fatale

  Doen ze het , of doen ze het niet ? nou wat denk je, natuurlijk doen ze het. En hoe komt dat ? MR Kaktus zal net zo lang “drammen “tot Virginia toegeeft . hij wil toch altijd zijn zin hebben ?
  Trouwens, het zal ff wennen worden voor Virginia om met die man te leven ( wat ze al een tijdje gedaan heeft ).
  Het enige wat ze moet doen is : altijd zorgen dat er een ingepakte koffer bij de voordeur staat.
  Want een levenlang vluchten voor schuldeisers vereist dat .
  Mr Kaktus is gewend om soms midden in de n8 te vuchten.
  Maar ach , het huwelijk gaat toch niet langer duren dan hoogsten 3 maanden.
  Reden; met zo,n man is toch niet te leven die alles doet om in de schijnwerpers te staan ?

  Zeg nou zelf ….

 24. Jansen

  @MeneerKaktus – aldus een nog sneuer persoon die niet Peter Jan Rens of z n alterego Meneer Kaktus is maar zich uitgeeft voor hem.. teveel tijd vrij jongen?

  En stel het is wel de “echte” Rens, dan nog, er staat hierboven niks geschreven wat niet waar is, daar kan geen jurist wat aan veranderen.

 25. Rutger

  @Jansen Denk je nou werkelijk dat de ‘echte’ Peter-Jan Rens zich hier ophoudt???

 26. Beau van Erven Ikink

  Hypocriete Bridget. Als ze daar op locatie is leuk en lief doen en achteraf in de studio die zielige mensen een trap na geven. Niet netjes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.