NPO 2 op nieuwjaarsdag met docu over SBS 6-ster

NPO 2 zendt op de eerste dag van 2017 een documentaire uit over de presentator van het SBS 6-programma Wegmisbruikers: André van der Toorn. Dat heeft omroep KRO-NCRV vandaag laten weten. De documentaire Mijn Naam Was Kostas is een film over de impact van adoptie op het leven van Van der Toorn. “Door intieme interviews met André en een aantal van zijn dierbaren, wordt het effect van adoptie op een mensenleven pijnlijk voelbaar“, legt een woordvoerder uit.

Van der Toorn werd een paar dagen na zijn geboorte bij zijn moeder weggehaald en naar een kindertehuis in Athene gebracht. Daar werd hij ter adoptie aangeboden aan Nederlandse ouders, net als honderden andere kinderen in de periode 1957-1975.

Alle adoptieouders moesten voldoen aan dezelfde strikte eisen, met name op financieel en intellectueel vlak. Op die manier werd gegarandeerd dat de Griekse kindjes allemaal in welvaart zouden opgroeien, iets wat hun Griekse moeders niet konden bieden.

Van der Toorn is zijn biologische moeder gaan zoeken, maar veel rust gaf hem dat niet. Om definitief af te rekenen met de worstelingen in zijn leven, besloot hij deze documentaire te maken.

In de film komen de Nederlandse adoptiemoeder van Van der Toorn, zijn Griekse moeder en kinderen uit het Griekse tehuis aan het woord. Allemaal worstelen ze op hun eigen manier met de adoptie en vertellen daar buitengewoon openhartig over.

Mijn Naam Was Kostas is geregisseerd door Elly de Bont en geproduceerd door Wasp media voor de KRO. De uitzending is op zondag 1 januari om 22.45 uur op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen