Minder kijkers Zondag Met Lubach door storing

Het programma Zondag Met Lubach van Arjen Lubach kon zondagavond door een technische storing niet op zijn eigenlijke uitzendmoment worden uitgezonden. Op het allerlaatste moment werd daarom besloten om de show te verplaatsen van 21.45 naar 22.45 uur. Daardoor trok de show iets minder kijkers dan vorige week: waar er toen 659.000 kijkers (10 procent) voor de buis zaten, moest het programma ditmaal genoegen nemen met 485.000 kijkers (12 procent).

De aflevering van Lubach arriveerde al vrij laat in Hilversum. Om 20.40 uur vroeg Lubach op Twitter nog om een politie-escorte naar het mediadorp, zodat zijn afgemonteerde aflevering daar op tijd zou arriveren.

Uiteindelijk arriveerde de aflevering op tijd, deze was ook helemaal af, maar er was een fout met het videobestand. “De file moet nu gerepareerd worden”, gaf Lubach aan op Twitter.

NPO 3 koos ervoor om de korte film die eigenlijk ná Zondag Met Lubach zou worden uitgezonden nu voorafgaand aan het programma uit te zenden: Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg trok 340.000 kijkers (6 procent).

Vorige week waren er ook al technische problemen met Zondag Met Lubach. Toen was er de hele avond een cursor in beeld.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen