Lucille Werner baalt van SBS 6: ‘Dit is gewoon kut’

Lucille Werner vindt het ongelooflijk jammer dat SBS 6 haar zondagshow Show XL na slechts drie afleveringen van de buis heeft gehaald. Het programma had meer tijd nodig. Dat heeft de presentatrice gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Werner vindt het zuur. “Natuurlijk is het gewoon kut dat dat programma na drie weken van de buis af gaat. Zo’n programma moet kunnen groeien, dat mag duidelijk zijn. Iedereen is gewend om op zondagmiddag naar RTL 4 te kijken.”

Na een paar afleveringen van de buis gehaald worden is een enorme nederlaag voor elke presentator. “We haalden in die drie weken één keer het marktaandeel dat we moesten halen, namelijk de tweede keer. De derde keer was het gewoon heel belabberd door het mooi weer. Het was echt fucking mooi weer. Dat wil je helemaal niet. Carlo begon ook nog en volgens mij was er ook Formule 1.”

Na de 215.000 kijkers (7 procent) voor de derde aflevering besloot SBS 6 om te stoppen. “Ik denk dat meerdere mensen het uiteindelijk hebben bedacht. Je had natuurlijk de MIP in Cannes en ik denk dat er daar dan met een borreltje erbij over wordt gesproken van: gaat dit allemaal wel lukken? Dan is er geen vertrouwen en dan gaat de stekker eruit.

Er was geen vertrouwen dat het beter zou worden. Ik had het wel, omdat zo’n middagprogramma gewoon moet groeien. Klaar.

Uiteindelijk gaat het bij SBS 6 om de kijkcijfers. Er moeten boodschappers worden bereikt. Maar die mogen niet te oud zijn. “Dan krijg je dat gezeik weer“, zegt Werner. “Het was 3,3 in de boodschappers en we moesten er 10 halen.”

Het presentatieduo van Show XL leek in een dronken bui gekozen, maar Werner vond de samenwerking met Fred van Leer wél kloppen. “Ik vond het wel leuk. Ik vind hem wel grappig.”

SBS 6 zendt vanmiddag om 17.30 uur in plaats van Show XL het programma De Grote Verhuizing uit. Kijkers van Show XL kunnen terecht bij Carlo’s TV Café, om 17.30 uur op RTL 4.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen