Lucille Werner baalt van SBS 6: ‘Dit is gewoon kut’

Geplaatst op zo 23 okt 2016 om 12:10

Lucille Werner vindt het ongelooflijk jammer dat SBS 6 haar zondagshow Show XL na slechts drie afleveringen van de buis heeft gehaald. Het programma had meer tijd nodig. Dat heeft de presentatrice gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Werner vindt het zuur. “Natuurlijk is het gewoon kut dat dat programma na drie weken van de buis af gaat. Zo’n programma moet kunnen groeien, dat mag duidelijk zijn. Iedereen is gewend om op zondagmiddag naar RTL 4 te kijken.”

Na een paar afleveringen van de buis gehaald worden is een enorme nederlaag voor elke presentator. “We haalden in die drie weken één keer het marktaandeel dat we moesten halen, namelijk de tweede keer. De derde keer was het gewoon heel belabberd door het mooi weer. Het was echt fucking mooi weer. Dat wil je helemaal niet. Carlo begon ook nog en volgens mij was er ook Formule 1.”

Na de 215.000 kijkers (7 procent) voor de derde aflevering besloot SBS 6 om te stoppen. “Ik denk dat meerdere mensen het uiteindelijk hebben bedacht. Je had natuurlijk de MIP in Cannes en ik denk dat er daar dan met een borreltje erbij over wordt gesproken van: gaat dit allemaal wel lukken? Dan is er geen vertrouwen en dan gaat de stekker eruit.

Er was geen vertrouwen dat het beter zou worden. Ik had het wel, omdat zo’n middagprogramma gewoon moet groeien. Klaar.

Uiteindelijk gaat het bij SBS 6 om de kijkcijfers. Er moeten boodschappers worden bereikt. Maar die mogen niet te oud zijn. “Dan krijg je dat gezeik weer“, zegt Werner. “Het was 3,3 in de boodschappers en we moesten er 10 halen.”

Het presentatieduo van Show XL leek in een dronken bui gekozen, maar Werner vond de samenwerking met Fred van Leer wél kloppen. “Ik vond het wel leuk. Ik vind hem wel grappig.”

SBS 6 zendt vanmiddag om 17.30 uur in plaats van Show XL het programma De Grote Verhuizing uit. Kijkers van Show XL kunnen terecht bij Carlo’s TV Café, om 17.30 uur op RTL 4.

Foto: SBS/Elvin
49 Reacties op “Lucille Werner baalt van SBS 6: ‘Dit is gewoon kut’”


 1. Boris

  Wat een gevloek en getier zeg. Wil ze een nieuw imago voor in de media?

 2. Anoniem

  Werner moet niet zaniken.
  Ze mag blij zijn dat haar benen er inmiddels nog niet zijn afgevallen.

 3. Er ist wieder da.

  Precies de juiste titel voor deze mega flop…

 4. aammehoela

  “Iedereen is gewend om op zondagmiddag naar RTL 4 te kijken.” Wat een onzin, ik heb nog nooit naar RTL4 gekeken op zondagmiddag. Ook nooit naar SBS 6 trouwens. De tv staat enkel op zondagmiddag aan als er sport is (schaatsen, wielrennen en af en toe alpine-ski via Eurosport/ARD/ZDF). En voor de rest staat de tv op zwart.

 5. ANONYMOUS

  Lucille toch, wat zeg jij vieze woorden. Foei!

 6. Frans

  Het belangrijkste wat Lucille Werner heeft vergeten te vertellen in een interview:
  Tussen Lucille en Fred bestaat geen chemie, 0,0%
  Lucille moet geen duo-presentatie doen, aangezien zij alle aandacht naar zich toe wil trekken en het daar ook houden.
  Hopelijk heeft SBS dat ook gezien.
  Verder een ongelooflijk ratelende, snerpende stem die zeker op de zondagmiddag irriteert.
  En Fred is gewoon Fred, zet hem gewoon neer naast bijvoorbeeld Nicolette of Patty, gewoon mensen waar hij een klik mee heeft dan komt het ook wel goed.

 7. Rogier, Amsterdam

  Lucille had nooit naast die supertrut zonder inhoud gezet moeten worden. Dat is vragen om lage kijkcijfers.

 8. Rafael

  “Kijkers van Show XL kunnen terecht bij Carlo’s TV Café, om 17.30 uur op RTL 4.”

  Waar de f**k slaat dat nou weer op. Het is een totaal ander programma, andere opzet, andere onderwerpen. MC slaat weer een flater.

 9. Laurens

  SBS moet juist iets anders bieden dan wat er op RTL4 wordt geboden.
  Zet er een programma als Mijn grote verbouwing.

  Hetzelfde geldt voor de vooravond op doordeweekse dagen.
  Om 18.30 uur zendt npo1 en RTL4 geen nieuwsprogramma uit.
  Op dat moment komen veel meneen nog thuis van hun werk.
  Ontwikkel een nieuwsprogramma met NU.nl en zet hier vol op in.

  Hart van Nederland zakt steeds verder af. Gisteren 5 minuten aandacht voor een ongeluk en vervolgens ruim aandacht voor een ontslagen medewerker van de Jumbo en een vrouw die ruimte zoekt voor haar draaiorgel.

 10. Oja

  Hier zijn meerdere schuldigen. Van slecht format en presentatiescasting tot de fail Fast drift van de Monnink. Die ook geheel niet interesseert wat iemand doet of is etc. En de mol wil kijkcijfers en liefst via eigen formats. Want overname en cashen iTV en Talpa is alles waar de keuzes op worden gebaseerd. Waarde creëren. En verdeel en heers.

 11. gtstfites

  Met zo’n taal ben je geen voorbeeld voor anderen gehandikapten lucillle!!

 12. Stefan

  Fred was ook een leeghoofd mijn god.

 13. Nosferatu

  @aammehoela : Ze heeft het ook over mensen die kijken, niet diegenen die niet kijken NATUURLIJK! Wat een aardbei ben jij.

 14. Jan

  @gtstfites: Met zo’n tieten is ze een voorbeeld voor iedereen!

 15. lekijke woorden hater

  nou Lucille, nu laat je dus echt je ware aard aard zien, als je je zoontje Angel hebt genoemd, moet je je schamen dit soort taal te gebruiken
  Dit is heel kinderachtig van je, bah, dat noemt zich een volwassen vrouw, i.p.v. dankbaar te zijn dat iemand je nog een kans gegeven heeft reageer je op zo’n platvoerse manier

  En dan heb je ook nog het lef om een programma te presenteren dat mijn laatste keer heet

  Hopenlijk wordt het na dit programma ook voor jou de laatste keer dat je op tv bent geweest
  Wat een vreselijke slechte verliezer ben je toch, narcistisch wijf

  Dit is dus echt je true colours laten zien

 16. Houdt het dan nooit op?

  Wederom een typisch schoolvoorbeeld van de onkunde van de ‘gevestigde’ orde bij SBS. Er worden significante beslissingen genomen op basis van ‘gut-feeling’ van personen die geen ‘gut-feeling’ hebben. Er wordt inderdaad iets geopperd op een borrel, alle hielelikkers praten elkaar weer naar de mond en ja hoor: een overhaast slecht format en het wordt ook weer van de buis getrokken. Staaltje onkunde en paniekvoetbal waar je die zender volledig mee naar de kloten helpt.

  Trek nou eens wat budget uit voor het testen van een pilot aan een focus group bestaande uit de doelgroep. Hoe moeilijk is het? Scheelt een heleboel moeite, geld en imagoschade. Maar nee, lekker jaknikken en intern weer goedlullen..

  Het wordt tijd dat de juiste mensen (lees de gniepige zakkenvullende huichelachtige jaknikkers achter hun grote bureau’s) daar eens op straat gegooid worden in plaats van de doorsnee hardwerkende goedbedoelende medewerkers. Het is werkelijk waar tenenkrommend wat er zich in die tent allemaal afspeelt.

 17. Houdt het dan nooit op?

  Wederom een typisch schoolvoorbeeld van de onkunde van de ‘gevestigde’ orde bij SBS. Er worden significante beslissingen genomen op basis van ‘gut-feeling’ van personen die geen ‘gut-feeling’ hebben. Er wordt inderdaad iets geopperd op een borrel, alle gluipers praten elkaar weer naar de mond en ja hoor: een overhaast slecht format en het wordt ook weer van de buis getrokken. Staaltje onkunde en paniekvoetbal waar je die zender volledig mee naar de haaien helpt.

  Trek nou eens wat budget uit voor het testen van een pilot aan een focus group bestaande uit de doelgroep. Hoe moeilijk is het? Scheelt een heleboel moeite, geld en imagoschade. Maar nee, lekker jaknikken en intern met gladde praatjes weer goedpraten..

  Het is de hoogste tijd dat de juiste mensen (lees de gniepige zakkenvullende huichelachtige jaknikkers achter hun grote bureau’s) daar eens op straat gegooid worden in plaats van de doorsnee hardwerkende goedbedoelende medewerkers. Het is werkelijk waar tenenkrommend wat er zich in die tent allemaal afspeelt.

 18. Hulde!

  Deze dame zegt tenminste waar het op staat. Heel verkwikkend om de waarheid eens te horen. Helaas zijn haar kansen hiermee bij SBS waarschijnlijk verkeken want van mensen die kritisch zeggen waar het op staat houdt het management niet. Deze dames en heren houden hun straatje liever schoon en hun ruime kamer, groot bureau en dikke salaris/lease bak lekker veilig met schijnheilige prietpraat. Verschrikkelijke types, dat zij zichzelf nog in de spiegel durven aankijken is een wonder (en zegt veel over deze mensen!).

 19. josdays

  Het is helemaal niet mijn genre, zender of programma, maar ik snap niet dat als je iets nieuws begint en daarin investeert, je na drie afleveringen de stekker eruit trekt. Dan geloof je er zelf vanaf het begin al niet in, denk ik..

 20. hihi

  @lekijke woorden hater

  Goed dat je met je n¡ckname wereldkundig maakt dat je lelijk bent. Je bent een voorbeeld voor vele medelelijkerds!

 21. lekijke woorden hater

  Ik laat ook nog eens weten dat ik n¡et kan schrijvеn. Wat betekent immers “lekijke”?

  En kijk mij eens hip en pedant doen met mijn “true colours”. Ik bedoelde uiteraard “je ware ik”, maar dat is maar zo gewoon Nederlands en ik wil me bijzonder voelen. Eigenlijk lijk ik dus best op wat ik haat.

  Even huilen om dit besef… Boe hoe hoe snik!

 22. Anoniem

  Het is toch wel apart dat Lucille ondanks haar handicap erg weinig gunfactor heeft hij het publiek.
  Men mag haar gewoon niet.

 23. Lambik

  @lekijke woorden hater 13:53

  Dus als je een keer k*t zegt mag je geen programma presenteren dat Mijn laatste keer heet? Wat is de onderliggende logica?

 24. Lambik

  “Ondanks haar handicap”? Wordt steeds gekker hier.

 25. Anoniem

  De hamvraag:
  met welk doel heeft men bij SBS Lucille nou eigenlijk binnengehaald?

 26. Anoniem

  Fred van Leer is een walgelijke aandacht trekkende nicht, die bij rtl thuis hoort.

 27. Fred

  Jaloers?

 28. Er ist wieder da.

  Ze is wel goed met ballen…

 29. Johan

  Ja meisje; welkom in de harde wereld die commerciële tv heet !

 30. piet

  Ik vind Lucille wel een lekker ding.
  Laat even horen wie het er niet mee eens is.

 31. ellen

  bij RTL was de sfeer ook niet al te opgewekt. naar carlo’s cafe keek zondag ook maar 8,5% in de doelgroep. Dit type programma’s slaat niet meer aan in de doelgroep. goede keuze dat sbs er nu een verbouwingsprogramma neerzet.

 32. Karin

  Inderdaad veel te snel weg !!!!

 33. verrekijker

  Fred is een supernicht, leuk om eens in je show te hebben, een beetje rellerig en aanstellerig. maar dan als nieuw tv duo, hou eens op ajb. Dat wás toch vragen om narigheid. Was het allemaal zo makkelijk, zet 2 mensen bij elkaar en je hebt een gouden duo. Natuurlijk niet. Ik dacht dat ze van vorig jaar wel een beetje geleerd hadden? Zetten ze in het nieuwe seizoen weer 2 mensen ,die niets met elkaar hebben bij elkaar om dan na 3 weken te zeggen, het werkt niet, gek he?

 34. piet

  Lucille ik vind het ook kut als je de waarheid niet mag zeggen.

 35. Rianne

  Fred is de grootste fout die ze gemaakt hebben bij SBS. Als ze 1 aflevering van Holland’s next top model hadden gekeken dan hadden ze direct gezien dat hij niks toevoegt. Hij roept alleen maar roekoe roekoe en snap je…. Nul inhoud!

 36. Anoniem

  Fredje heeft niet vooraan gestaan toen de hersens werden uitgedeeld. Leuk voor zn vrienden maar op tv?? Kom op zeg. Lucille vind vooral Lucille erg leuk.

 37. Peop

  Fredje is irritant en kan niks! Gewoon achter de schermen houden die knakkerd.

 38. Jos

  Ik geloof dat alle reacties hier verwijderd zouden kunnen worden wegens beledigend…. :)

 39. 42

  Wat een taal van deze trien.

 40. patatje met

  ’t Wordt écht tijd dat die hele zondagse sportmiddag van de NOS achter een decoder danwel op een aparte themazender geflikkerd word, want wat ze op zo’n (zondag)middag uitzenden gaat werkelijk nergens over!

  De NOS maakt iedere week weer de kijker lekker met voorbeschouwingen van Eredivisie-wedstrijden van die middag en geven hem/haar het gevoel alsof daarna de wedstrijd live uitgezonden word, maar dat doen ze niet want dat mogen ze niet (ik heb het hier natuurlijk over voetbal en tv-uitzendrechten om wedstrijden live/integraal te mogen uitzenden).

  Sporten die de NOS wél live uitzendt (omdat ze de daarvan de uitzendrechten hebben) zijn vaak wat ik noem “mooie beelden-sport” met als “mooiste” sport de Tour de France. Want zeg nou zelf: een beetje fietsen is toch eigenlijk té dodelijk saai om uit te zenden? Want wat zie je dan? Mooie strakke billen in een geile gebukte houding (ja ik ben homo) en verder prachtige wide-screen-shots van het Franse landschap, maar voor de rest drie uur lang (of langer) dodelijk saaie “fiets-treintjes” ! En daarna nóg erger: na 18:00u. vatten ze die drie uur nog eventjes in een uur samen in een herhaling van een middag fietstreintjes kijken! Krankzinnig! Dat moet toch niet (meer) mogen op een zondagmiddag op NPO 1 ? Dus wat mij betreft óf helemaal weg ermee (scheelt weer in de kosten van de uitzendrechten) óf apart op / achter de decoder of themazender.

  Om op dit artikel aan te sluiten: ik snap de ergenis van Lucille wel. Ik vind ze eigenlijk een waggelde pinguïn, maar dat zal ik waarschijnlijk niet mogen zeggen want dan beledig ik haar misschien, maar ik durf te wedden dat Show XL langer of nu nog zou bestaan zonder de NPO 1-sportmiddag.

 41. Walter

  Kansloos duo, en past totaal niet bij elkaar en bij dit onderwerp

  +

  patatje met, zoek een leven, sporthater! Of ben je stiekem Maarten van Rossem, onder de naam ”patatje met”?

 42. Marly van der velden Lover

  Walter, achterlijke t0kkie. Hou gewoon je bek, hersenloze hoolie.

 43. aammehoela

  Die Lucille begint met de dag meer op een spekje te lijken trouwens. Ik snap dat sporten wat moeilijk is in haar positie, maar doe er eens wat aan is mijn advies.

 44. tssss

  Te vroeg vd tv gehaald zoals vaker bij sbs.

 45. Anoniem

  @ tssss

  SBS-inschattingsfoutje nummer 947.
  Dus te laat van tv gehaald.

 46. onbekend

  Ze hadden het programma eerder moeten zetten op de zondagmiddag bv tussen 16.00 en 16.30 op de zondagmiddag is de tv tussen 13.00 en 17.00 toch wat minder dan zou het programma goed gekund hebben ipv al die tommy teleshopping programma’s

  Met daarvoor bv een familiefilm. Dan was het misschien niet geflopt vanwege de kijkcijfers.

 47. tssss

  @Anonymous
  maandag 24 oktober 2016 om 3:41

  Tja, eigenlijk is het zowel te vroeg als te laat vd tv gehaald. Maar als je dan toch te snel beslist het op tv te brengen, haak dan niet na 3 afl. af.

 48. patatje met

  @Walter:

  Inderdaad, ik háát sport op tv en dat is allemaal te danken aan jullie sportkijk-idioten omdat jullie telkens weer als een crack-verslaafde voor de buis dweepen en de NOS dit gráág voedt door diep in de buidel te tasten (waar ONS BELASTINGGELD in zit!) voor de aankoop van belachelijk dure sport-uitzendrechten!

  Prima als je het daar mee eens bent, maar de NOS moet dat niet ons geld doen en dus laat de politiek de NPO gewoon toestaan om zónder belastinggeld een commercieel sportkanaal op te zetten waar de kijker/tokkie (o.a. JIJ) voor moet betalen.

  En da’s voor jullie tokkies alleen maar makkelijker: de afstandsbediening kan dan de deur uit, want jullie hoeven dan nog maar één zender(nummer) te onthouden, (dat van) het sportkanaal, op nummer 900 ofzo (lekker ver weggestopt).

 49. Pardon

  Luciel

  Trek het je niet aan het ligt niet aan jou. Die Fred is een ordinaire nietskunnende zichzelf geweldig vindende nietsnut. Foutje jullie samen. De kijkcijfers blijven uit door hem.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.