Johan Derksen niet klaar met Sylvana: ‘Hysterisch wijf’

Johan Derksen laat zich de mond niet snoeren door Sylvana Simons. Hij blijft zeer kritisch over het DENK-gezicht. Dat bleek vrijdagavond in de uitzending van Voetbal Inside. Derksen blikte in de uitzending terug op de aapjesrel. “Ja, het was een leuke week met mevrouw Simons. Ik vond het al een hysterica, maar na haar reactie is die mening van mij alleen maar bevestigd. Die mevrouw doet haar naam eer aan. Ik blijf gewoon mijn mening hier ventileren“, aldus de RTL 7-ster.

De voetbalanalist blijft erbij dat Simons schromelijk overdrijft. “Elke talkshow wilde me hebben, maar ik had er niet zo veel aan toe te voegen. Ik had me gewoon versproken, ik heb ‘zo trots als een pauw’ en ‘apetrots’ door elkaar gehaald blijkbaar.”

Hij is niet onder de indruk van Simons’ reactie. “Ik werd gebeld door Marco, de directeur van RTL 7, dat ze een brief van vier kantjes geschreven had, maar dat interesseerde me zo veel dat ik het niet eens gelezen heb.”

Derksen wordt doodmoe van Simons. “Ik kan die mevrouw niet serieus nemen. Ze zit altijd opgewonden aan overacting te doen. Ik geloof dat ze het heerlijk vinden als wij het woord ‘aap’ laten vallen, want dan kan ze in de slachtofferrol en er politiek gebruik van maken. Dan komt ze overal in de media. Ik vind het een heel vervelend juffrouwtje.”

Of hij ingaat op Simons’ uitnodiging om een discriminatiecursus te volgen? “Ik laat me toch niet voor het karretje spannen van dit hysterische wijf, kom nou op.”

René van der Gijp vindt de reactie van Simons ook overdreven. “Ik heb er wel veel last van gehad deze week, moet ik zeggen. Mensen waren echt verbouwereerd. Het was gewoon een versprekinkje.”

Mensen gaan van hype naar hype, aldus Van der Gijp. “Het komt ook een beetje door die social media. Als je iets zegt, gaat het als een raket op social media, maar na twaalf uur is iedereen het weer vergeten en gaan we weer over tot de orde van de dag en is er weer wat anders. Het gaat snel.”

Lees ook: Johan Derksen: ‘Sylvana Simons geniet hiervan’ (donderdag)

Foto: RTL

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen