Johan Derksen: ‘Sylvana Simons geniet hiervan’

Johan Derksen denkt dat Sylvana Simons geniet van de commotie over zijn verspreking in Voetbal Inside. Dat zegt de voetbalkenner in een online rubriek van VI. Derksen riep in VI dat Simons vast ‘zo trots als een aapje’ rondrent nu Zwarte Piet is verboden door RTL. Hij haalde de spreekwoorden ‘zo trots als een pauw’ en ‘zo trots als een aap met zeven lullen’ door elkaar. “Wij maken live tv en bereiden niets voor, dus de onderwerpen die langskomen, komen allemaal onverwacht“, zegt hij.

Het is volgens hem niets meer dan een verspreking. “Ik zocht naar een spreekwoord en heb er twee door elkaar gehusseld. Dan staat heel Nederland in brand, dat wil zeggen dat Sylvana Simons meteen in de slachtofferrol gaat. Ik hoorde in de wandelgangen ook dat er een proces zou komen. Ik wacht het allemaal wel af.”

De voetbalanalist deed zijn uitspraken maandagavond en dinsdagochtend werd hij op het matje gebeld door RTL. “Ik werd ’s ochtends vroeg al uit mijn bed gebeld door de afdeling voorlichting van RTL. Toen heb ik precies gezegd: ‘Ik heb twee spreekwoorden door elkaar gehaald, waar gaat dit over?’ Iedere kijker met een normaal verstand had dat wel door.”

Tijdens de uitzending van Voetbal Inside werd Derksen al gecorrigeerd door Wilfred Genee, maar hij corrigeerde zichzelf niet. “Ik vond het een beetje flauw om het te herroepen, omdat ik er vanuit ging dat de kijker het ook wel door had.”

Er wordt gelijk zo’n stampij gemaakt, aldus Derksen. “Ik kreeg allemaal dwingende mails dat ik in bepaalde talkshows móest verschijnen. Ik moest echter naar de boekpresentatie van Hans Kraay en naar een toespraak in Feyenoord, dus ik kon nergens naartoe.”

Of hij excuses wil maken aan Simons? “Nee, ik ga toch niet door het zand kruipen, omdat Sylvana in de slachtofferrol wil en politiek gebruik wil maken van de situatie. Ze vinden het heerlijk. De mensen van DENK vinden het heerlijk. Dan kunnen ze weer stampij maken. Ik word er niet goed van eigenlijk.”

Lees ook: Sylvana ondanks pietverbod nog steeds kritisch op RTL (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen