Wendy van Dijk: ‘Op écht goede feesten drink en rook ik’

Wendy van Dijk rookt alleen op écht goede feesten. Dat vertelt de RTL 4-presentatrice op Radio 2. Een jaar nadat Quote ten onrechte beweerde dat Van Dijk is afgekickt van een cokeverslaving – ze won met gemak een kort geding van het zakenblad – probeert de ster nu wel af te komen van haar rookbehoefte. Ze is één van de gezichten van Stoptober. Het is echter niet zo dat de verslaafd is, benadrukt ze. “Ik rook echt heel weinig. Ik taal niet naar een sigaret“, aldus de The Voice-presentatrice.

Van Dijk rookt vooral als ze helemaal losgaat. “Ik kan maanden niet roken, maar het is wel zo dat als er echt een keer een écht goed feest gaande is, ik het heerlijk vind. Dan pak ik een borreltje erbij en dan ben ik de eerste die gaat bietsen om een sigaret. Ik heb natuurlijk nooit zelf sigaretten, want als je geen fervent roker bent, dan koop je ze niet. Dan rook ik denk ik drie, vier sigaretjes op zo’n avond.”

Het roken moet eruit, vindt ze nu. “Het is toch ook helemaal niet leuk. Het wordt nu al zo moeilijk gemaakt. Of je staat heel armoedig in je eentje of in zo’n rookhok of je staat buiten in de kou op een hoek. Eigenlijk moeten we gewoon met z’n allen beslissen: het is zo ongezond, slecht en het kost veel geld, we stoppen ermee.”

Het is zó slecht. Ik snap niet waarom dat roken überhaupt nog in ons leven is of zo en het een onderdeel is in onze maatschappij.”

Het is precies een jaar geleden dat Van Dijk midden in de Quote-zaak zat. Het blad beweerde dat Van Dijk en haar man Erland Galjaard waren aangehouden op Ibiza met drugs in de onderbroek, maar werd teruggefloten door de rechter.

Hoewel Quote volgens de rechter onzin verkocht, hebben Van Dijk en Galjaard nog flinke tijd last gehad van de cocaïneroddels. “Ik voel het. Ik merk gewoon dat ik bijna zelf maar de grapjes moet maken. Ook in professionele kring“, zei Galjaard in december.

Foto: I Care Producties

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen