RTL 4-ster Wendy van Dijk wil stoppen met roken

Wendy van Dijk, op Linda de Mol na de grootste vrouwelijke tv-ster van RTL 4, is dit jaar één van de gezichten van Stoptober. Ze gaat proberen om te stoppen met roken. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. De campagne die mensen moet bewegen om te stoppen met roken is Van Dijk naar eigen zeggen op het lijf geschreven. “Natuurlijk wil ook ik dolgraag stoppen met die paar sigaretten die ik af en toe rook. Juist omdat we het met elkaar doen, gaat het zeker lukken.

Van Dijk vindt het belangrijk om de actie een gezicht te geven. “Graag wil ik andere rokers ondersteunen tijdens Stoptober zodat ze een rookvrij en dus gezonder leven kunnen leiden.

Ook Gordon en Gijs Staverman steunen de actie. Staverman, zelf inmiddels drie jaar gestopt, zegt: “Ik weet als geen ander wat positieve aanmoedigingen kunnen betekenen als je wilt stoppen met roken. Ik gun iedereen een rookvrij leven en zet me daarom ook dit jaar graag in voor Stoptober.

Bijzondere steun komt uit Amsterdam waar burgemeester en ex-roker Eberhard van der Laan de Stoptober-deelnemers alvast een hart onder de riem steekt: “Als zelfs ik kan stoppen met roken, dan kan iedereen het. Ik had dit veel eerder moeten doen!

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij.

Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen