Tv-recensente AD pleit voor einde Uitstel van Executie

Angela de Jong, de tv-recensente van het AD, denkt dat RTL 4 maar beter de stekker uit het Martijn Krabbé-programma Uitstel van Executie kan trekken. Dat schrijft ze vandaag in de krant (via Blendle). Uitstel van Executie mag dan wel een lichtpuntje zijn in de matig bekeken zondag- tot en met donderdagprogrammering van RTL 4, maar volgens De Jong past het programma dat in 2008 begon niet meer in deze tijd. “Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit.”

Uitstel van Executie gaat over mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, maar hun huis nauwelijks nog verkocht krijgen. Terwijl de huizenmarkt op dit moment floreert.

Dat zie je terug in het programma, aldus De Jong. De appartementen worden zonder moeite verkocht. “En ook nog eens voor een aanzienlijk hoger bedrag dan de makelaar van tevoren inschatte.

De woningverkoop lijkt inmiddels bijzaak in Uitstel van Executie, stelt De Jong. “Een aflevering is vooral een aaneenschakeling van grappen en grollen.

Het is niet mijn bedoeling om een van de weinige RTL4-programma’s die nog wél goede kijkcijfers scoren om zeep te helpen, maar ik vraag me af hoeveel bestaansrecht Uitstel van Executie nog heeft.

Voordat Uitstel van Executie in 2008 begon, was Krabbé al ervaren met woontelevisie. Van 1999 tot 2006 presenteerde hij het succesvolle programma In Holland Staat Een Huis.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen