Domper voor WNL: Rick Nieman flopt op prime time

Een domper voor omroep WNL: de verhuizing van het Rick Nieman-programma Haagse Lobby naar prime time is geen succes. De kijkcijfers zijn schrikbarend laag voor NPO 2. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. NPO 2 begon twee weken geleden met de nieuwe dramaserie Icarus op woensdagavond, maar die trok nog geen 100.000 kijkers. Na twee weken besloot de zender om Icarus van de buis te halen en Haagse Lobby het vrijgekomen plekje te gunnen.

Haagse Lobby was al twee weken onderweg op de late vrijdagavond, na Nieuwsuur, en trok daar zo’n 150.000 kijkers.

De verhuizing naar een veel prominenter uitzendmoment pakt niet goed uit voor Haagse Lobby. De derde aflevering trok gisteren op prime time slechts 72.000 kijkers, goed voor 1,2 procent marktaandeel.

Op hetzelfde moment trokken álle andere top tien-zenders meer kijkers. Sterker nog: zelfs minizenders Discovery Channel en FOX trokken nog meer bekijks met respectievelijk Deadliest Catch (74.000 kijkers) en CSI (98.000 kijkers).

Er volgen nu nog drie afleveringen van Haagse Lobby. Of het programma de serie mag afmaken op prime time, is nog even afwachten.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen