Soundos El Ahmadi bood zichzelf aan bij DWDD

Foto: AVROSoundos El Ahmadi bood zichzelf aan als de nieuwe huiscabaretier van De Wereld Draait Door. Dat vertelt de comédienne in de Volkskrant. El Ahmadi is nu al drie keer te zien geweest in de vrijdagse uitzending van DWDD. “Eind mei las mijn man een Nu.nl-bericht voor: Peter Pannekoek stopt als huiscabaretier bij De Wereld Draait Door. Mijn man zei dus: ‘Hé Soun, Peter stopt bij DWDD.’ Ik zei: ‘Nou, dan ga ik het doen.’ Ik heb zelf een appje naar de juiste persoon bij DWDD gestuurd.

De tijd is er nu rijp voor, stelt ze. “Ze hadden me al eerder gevraagd, maar ik durfde nooit. Waarom niet? Omdat het vet eng is!

Haar man maakte zich grote zorgen over de tv-klus. “Mijn man was meteen in paniek: ‘Ja maar het is veel werk!’ Hij kende de verhalen van Peter, die dinsdag, woensdag en donderdag van podium naar podium rende om zijn materiaal te testen. En hij kende de haat op Twitter.”

Twitter leest ze niet. “Ik heb de app van mijn telefoon gegooid. Als iemand erover begint, zeg ik dat ik het niet wil horen. Wat moet ik horen? Dat ik dik en lelijk ben en dood moet?

Hoe vindt Al Ahmadi dat het gaat? “De eerste en tweede keer was ik relaxed, de derde keer was ik opeens gestrest en onzeker.”

Ik had die week allemaal ongevraagde, goedbedoelde adviezen gekregen van mensen die mij eigenlijk niet erg boeien, om het zo maar te zeggen. Ondertussen trok ik me hun berichten toch aan, en dat irriteerde mij.”

Een groot interview met Al Ahmadi kunt u lezen in de Volkskrant (via Blendle).

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen