Shownieuws-Koos beaamt: ‘Ik ben kritiekloos’

Koos van Plateringen staat al jaren bekend als de brave stiefzoon van Albert Verlinde. Het klopt dat hij er nooit met gestrekt been in gaat. Dat heeft de Shownieuws-deskundige gezegd in het Radio 2-programma ’t Wordt Nu Laat van omroep WNL. Het saaie imago is volgens hem volledig terecht. Op de vraag van Radio 2-dj Evelien de Bruijn of hij ‘kritiekloos’ is, antwoordt Van Plateringen: “Ja, inderdaad. Je zou ook kunnen zeggen vlees noch vis. Misschien ben ik wel te lief voor het vak.” 

Meent hij dat echt? “Nou, ik zou er wel harder in kunnen gaan misschien soms. Ik realiseer me soms ook dat ik niet zo van de roddels ben. Dat klinkt misschien gek voor iemand die bij Shownieuws werkt, maar in het echte leven roddel ik niet. Ik weet ook niet zo veel over mensen, geheime dingen of zo.

Juist omdat hij zo kritiekloos is zijn sommige bekende Nederlanders dol op hem. “Ze vinden me wel betrouwbaar. Ik ben niet een showbizzreporter die keihard op de scoop gaat zitten en geniet van het feit om als eerste een scheiding bekend te maken.”

Dat is meer iets voor collega Evert Santegoeds, aldus Van Plateringen. “Dat is meer zijn werk. Ik benader het op een andere manier. Ik vind het veel leuker en interessanter om een keer gewoon een uitgebreid gesprek met iemand te hebben thuis op de bank. Dat past mij beter dan in de bosjes liggen wachten tot iemand vreemd gaat.

In januari gaf Van Plateringen aan dat hij niet afwijzend staat tegenover een overstap naar concurrent RTL Boulevard. Maar, zo zei hij toen: “Ik ben ook niet zo gemeen als Albert, dus ik weet niet of ze mij wel willen hebben.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen