RTL 4’s Heel Holland Bakt valt bijna uit kijkcijfer top 25

Foto: NPSDe RTL 4-variant op Heel Holland Bakt blijft slecht bekeken. De vierde aflevering van Ja, Ik Wil… Een Taart met John Williams scoorde gisteren 496.000 kijkers en 8,4 procent marktaandeel, vér onder het zendergemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ja, Ik Wil… Een Taart, waarin Miljuschka Witzenhausen de rol van Janny van der Heijden op zich neemt, viel bijna uit de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s. De show komt niet verder dan een 24ste plaats.

Ja, Ik Wil… Een Taart scoort al vanaf de eerste aflevering teleurstellend. Het programma trapte af met 508.000 kijkers (10 procent), zakte naar 422.000 kijkers (8 procent) en kwam vorige week uit op 616.000 kijkers (11 procent).

RTL 4-programmabaas Erland Galjaard gaf vorige week in de krant al toe dat hij Ja, Ik Wil… Een Taart cijfermatig én inhoudelijk tegen vindt vallen. “Achteraf moet je toch constateren dat het wat aan de dunne kant is.

Het taartenprogramma staat geprogrammeerd na Gordons Gieren Met Goor, dat ook al geen hit is en waaruit blijkt dat Gordon niet sterk is in een dienende rol. Er keken deze week 694.000 mensen, goed voor slechts 11 procent marktaandeel.

RTL 4 was op prime time de vierde zender van Nederland, na RTL 7, NPO 1 én RTL 5. Het station zit dit seizoen in zwaar weer: op doordeweekse avonden scoort de zender zwaar teleurstellend.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen