Jan Kriek stopt als hoofdredacteur EenVandaag

Jan Kriek stopt na tien jaar als hoofdredacteur van EenVandaag, de meest bekeken actualiteitenrubriek van Nederland. Per 1 oktober gaat hij AvroTros adviseren als projectleider Journalistiek. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Kriek is toe aan een nieuwe uitdaging. “Het was een prachtige klus maar na tien jaar topsport, want zo voelt het, is het tijd om het stokje door te geven. Ik ben trots op wat we met z’n allen met EenVandaag dagelijks weten neer te zetten“, zegt hij.

EenVandaag brengt boeiende, verrassende verhalen en die worden op een toegankelijke manier verteld, zegt Kriek. “EenVandaag staat voor journalistiek met een menselijk gezicht. Daarmee bereiken we elke dag een miljoenenpubliek. Nu is het voor mij tijd voor iets nieuws.

Eric van Stade, algemeen directeur van AvroTros, laat weten: “Jan heeft EenVandaag de afgelopen jaren naar een hoger niveau getild. Het programma is uitgegroeid tot een multimediaal platform dat dagelijks een groot publiek bereikt op televisie, radio en internet. Zeker in een fusieperiode is dat een knappe prestatie.”

Volgens AvroTros is het marktaandeel van EenVandaag onder Krieks leiding gestegen. “Daarbij is het journalistieke profiel van het programma, met de komst van journalistieke zwaargewichten als Pieter Jan Hagens en Suzanne Bosman, nog verder versterkt. Met de aanstelling van Jojanneke van den Berge heeft Kriek de trend van vernieuwing ingezet.

AvroTros heeft de sollicitatieprocedure voor een nieuwe hoofdredacteur EenVandaag inmiddels geopend.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen